30 Aralık 2014 Salı

Ücreti Zamanında Ödenmeyen İşçinin Hakları Nelerdir?




Çalışma hayatının temel sorunlarından biri olan zamanında ya da tam alınamayan ücretler konusunda 4857 sayılı İş Kanunumuz çalışana ne tür haklar vermiştir? Zamanından alınamayan ücretler konusunda çalışanların hakları ve yasal olarak izlemesi gereken yollar nelerdir?  
4857 sayılı İş Kanunumuzun 32. Maddesinde ücret,ücret ve ücretin ödenmesi başlığı altında şu şekilde   tanımlanmıştır: “Genel anlamda ücret; Bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır .” denmiştir.
18 Kasım 2008 tarih  27058 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren Ücret, Prim, İkramiye Ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelikle ve  İş kanunumuzun 32. maddesinde 5754 sayılı yasa ile yapılan değişiklik ile 01.01.2009 tarihinden itibaren ülke genelinde 10 ve daha fazlaçalışan olması halinde “Ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkak kural olarak, Türk parası ile iş yerinde veya özel olarak açılan bir banka hesabına ödenir.” hükmü getirilmiştir.
01.01.2009 tarihinden itibaren İşverenler 10 kişinin üzerinde personel çalıştırıyor ise çalıştırdığı işçilerin ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit açılan banka hesapları dışında ödeyemezler. İş Kanunumuzun 32. maddesinde ücretin ödeme zamanı da belirtilerek şöyle denmiştir;   “Ücret en geç ayda bir ödenir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.” Buna göre işveren, işçinin ücretini kanun, iş veya toplu iş sözleşmeleri hükümlerine göre hesaplamak ve zamanında ödemek zorundadır.

Ücret ödemesi nerelerde yapılamaz

Personel ücret ödemeleri, meyhane benzeri eğlence yerleri, perakende mal satan dükkan ve mağazalarda fiziksel olarak  (buralarda çalışanlar hariç)  ücret ödemesi yapılamaz.

Ücretin Gününde Ödenmemesi

4857 sayılı İş Kanunumuzun 34. maddesinde ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir (zorunlu) nedenler dışında ödenmesi gerektiği tanımlanmıştır.
Ücreti gününde ödenmeyen işçi şunları yapabilir;
1. İşçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.
2. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez.
3. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.
4. Bu işçilerin bu nedenle iş sözleşmeleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
İşçinin bir veya birkaç ayın maaşının 2-3 kez geç ödenmesinden dolayı ne yapabilir?
Ücret ödeme tarihinden itibaren 20 sine kadar ödenmez ise; 21 inci gün itibariyle  İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi /II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse”  maddesini gerekçe göstererek hizmet akdini haklı sebeple tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24)  ile fesih edebilir.
İş Kanunumuz işçi ücretinin zamanında ve tam olarak ödemesi gerektiği esasını getirmiştir. Yasa koyucu, 20 günlük süreyi, işçinin iş görmekten kaçınma hakkını kullanmaya başlaması için tanımıştır. Zamanında ödenmeyen ücret içinde mevduata uygulanan en yüksek faiz uygulanmasını emretmiştir. Bu durumun çalışma hayatında  uygulanması, işçi ile işveren arasında ciddi sorunlar oluşmasına sebep olabilir. Fakat işçi dava açarak geciken ücretini faizi ile talep edebilir.
Örnek Yargıtay Kararı;
Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2008 yılında Esas 2008/ 25967 Kararında;
Davacı işçi davalı iş yerinde çalışmaya başladığını fakat ücretlerinin düzenli bir şekilde ödenmediğini, son olarak  Nisan ayının bir kısım ücreti ile Mayıs ayı ücretinin ödenmemesi nedeni ile iş sözleşmesini feshettiğini belirterek kıdem tazminatı, izin ücreti, fazla mesai ve vergi iadesi alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, davacının ücretinin ödenmemesi ve mevcut iş yerinde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile ücret ödemelerinde görülen gecikmeden ötürü davacının iş sözleşmesini haklı nedenle feshettiğini kabul ederek davacının isteğini kısmen hüküm altına almıştır. Yerel mahkemenin kararı davalı vekilince temyiz edilmiştir.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi davalı vekili tarafından yapılan temyiz üzerine yerel mahkemenin kararını bozmuştur. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi uyuşmazlığın davacı tarafından yapılan feshin haklı fesih olup olmamasından kaynaklandığını ifade etmiştir.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi bozma kararının gerekçesinde; davalı iş yerinde ücretlerin ödemesinin her ayın 20. günü olduğunun toplu iş sözleşmesi ile sabit olduğunu, davacının iş sözleşmesini Nisan-Mayıs aylarına ait ücretlerinin işverence ödenmemesinden dolayı feshettiğini, yapılan yargılamada Nisan ayı ücretinin imzalı bordro ile ödendiğini, Mayıs ayına ilişkin ücretin vadesi gelmeden sözleşmenin işçi tarafından feshedildiğini, ücret ödemelerinde herhangi bir düzensizliğinin ispat edilemediğini belirterek, işçinin yaptığı haklı fesih işleminin geçersiz olduğunu tespit etmiştir.
Yargıtay kararından hareketle işçinin ücretinin kanuna uygun şekilde hesaplanıp ödenmemesi sebebine dayalı fesih işlemi yapabilmesi için şunlar oluşmalıdır.
  • Ücretin vadesinin gelmesi ve vadenin gelmesine rağmen ücretin ödenmemiş olması gerekmektedir.
  • İşçi iş yerindeki iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınmalı ancak mutad işleri yerine getirmeli,
  • İş sözleşmesini feshetmeden önce işverene ücret ödemesini yapabilmesi için vade tarihinden itibaren 20 günlük süre tanımalı,
  • Bu süre sonunda da ücretinin ödenmemesi durumunda işverene ihtarname çekerek mevcut durumdan haberdar etmek suretiyle iş sözleşmesini feshetmelidir.
Yargılama aşamasında ise; işçinin ücretinin ödendiğinin ispatı işverene aittir. Bu hususun ispatı sadece işçinin imzasını taşıyan ödeme belgesi (Aylık ücret bordrosu) veya işçinin maaş hesabına yatırılmış banka dekontudur.  İş Kanunumuza göre işverenler çalıştırdıkları işçilere ait belgeleri tutma yükümlülüğü altındadır. Böyle bir anlaşmazlıkta en önemli deliller işverenin kayıtlarında yer alması gereken imzalı bordrolar veya banka maaş ödeme dekontları olacaktır. Maaş gününde ücretini alamayan, eksik alan ve yukarıda belirttiğimiz 20 günün geçmesine rağmen kendisine bordro imzalatılmak istenen işçinin, ilgili belgeyi imzalamaması gerekmekte olup , ücret ve yan alacaklarını almamasına rağmen ilgili belgeyi, imzaladığı takdirde işçi aleyhine mahkemede işveren tarafından delil olarak sunulabilir. Ücret alacaklarında zamanaşımı süresi beş yıldır.
SONUÇ
Çalışma hayatının temel sorunlarından biri olan zamanında ya da tam alınamayan ücretler konusunda 4857 sayılı İş Kanunumuz  çalışana bir takım yasal teminat getirmiş ve alternatifler sunmuştur. Kısaca özetleyecek olursak;
01.01.2009 tarihinden itibaren İşverenler 10 kişinin üzerinde personel çalıştırıyor ise çalıştırdığı işçilerin ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit açılan banka hesapları dışında ödeyemezler.
İş Kanunumuzun 32. maddesinde ücretin ödeme zamanı da belirtilerek şöyle denmiştir;   “Ücret en geç ayda bir ödenir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.” Buna göre işveren, işçinin ücretini kanun, iş veya toplu iş sözleşmeleri hükümlerine göre hesaplamak ve zamanında ödemek zorundadır.
4857 sayılı İş Kanunumuzun 34. maddesinde ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir (zorunlu) nedenler dışında ödenmesi gerektiği tanımlanmıştır.
Gününde ücretini alamayan işçi şunları yapabilir;
  • İşçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.
  • Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez.
  • Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.
  • Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
Maaş ödeme tarihinden itibaren 20 sine kadar ödenmez ise; 21 inci gün itibariyle  İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse”  maddesini gerekçe göstererek hizmet akdini haklı sebeple tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24)  ile fesih edebilir. Ayrıca ücreti ödenmeyen işçi 5 yıllık zamanaşımı süresini de unutmamalıdır.
Feti SAVRAN
Sosyal  Güvenlik  Denetmeni
Yararlanılan Kaynaklar:
  • 4857 sayılı İş Kanunu
  • Ücret, Prim, İkramiye Ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelik
  • Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2008 yılında Esas 2008/ 25967 Kararı.

Rapor Parası ne zaman ve nasıl yatar



Rapor Parası ne zaman ve nasıl yatar
Ziraat Rapor Parasını Her Ayın 8-14'ünde ödeyecek
SGK Mosip Merkezi Ödeme
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından MOSİP (Mali Otomasyon Sistemi Projesi) üzerinden yapılmakta olan Geçici iş göremezlik, Şahıs tıbbi malzemeleri, Emzirme yardımı, Şahıs sağlık yolluğu yardımı, Çölyak metabolizma ödemeleri v.b. ödemeler Şubelerimizce, Merkezi Ödeme Sistemi aracılığıyla TCKN sorgulaması yapılarak hak sahiplerine Şubelerimizce ismen ödenmektedir. Ödeme günleri belli olmadığı için SGK tarafından ay içinde yapılan aktarmalara göre ödemeler gerçekleştirilmekteydi.
Siz değerli müşterilerimize 7/24 hizmet verilebilmesini teminen Kurum ile Bankamız arasında varılan mutabakat çerçevesinde ödeme esasları belirlenmiş olup, Kurumdan hak sahiplerine ilişkin olarak alınacak TCKN bilgilerine istinaden hak sahibinin Bankamızda vadesiz mevduat hesabının bulunması halinde ödeme tutarları vadesiz mevduat hesaplarına aktarılmaktadır. Böylece hak sahiplerinin Bankkartları (mevcut/yeni verilecek) aracılığıyla 7/24 ATM’lerden hesaplarına yatırılan tutarları çekme imkanı sağlanmıştır. Ayrıca, Bankamızda hesabı olmayan hak sahiplerine ödeme tutarları MOSİP üzerinden Şubelerimizce TCKN sorgulaması yapılarak ödenmeye devam edilecektir. MOSİP üzerinden yapılacak söz konusu ödemeler Şubat ayına kadar her iş günü yapılacak olup, Şubat ayından itibaren MOSİP üzerinden yapılacak ödemeler her ayın 8’i ile 14’ü arasında gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Dolayısıyla 2014 Şubat ayından itibaren SGK tarafından MOSİP üzerinden yapılacak söz konusu ödemeler, her ayın 8-14 aralığında gerçekleştirilip bu tarihlerde ödenmesi sağlanacaktır.​
2014 ziraat sgk rapor parası ödeme zamanı,ziraat rapor parasını ödeme,ziraat rapor parasını ne zaman ödeyecek,rapor parası ödenme tarihleri,istirahat parası ziraat bankasından nasıl alınır,ziraat bankası istirahat raporu ödeme zamanı,ziraat bankası rapor parasını nasıl öder,iş göremezlik parası yatma tarihi,iş göremezlik parası ne zaman ödenir,rapor parası ayın kaçında ödenir,ziraat rapor parası ödeme duyurusu
Rapor Parası ne zaman ve nasıl yatar,rapor parası ayın kaçında yatar,rapor parası ayın kaçında ödenir.
Paranın yatıp yatmadığını burdan kontrol edebılırsıniz...

12 Aralık 2014 Cuma

RUSYA FAİZ ARTIRDI DOLAR/RUBLE TARİHİ REKOR KIRDI



Petrol fiyatlarının düşmesiyle sıkıntılı günler geçiren Rusya ekonomisi için Rusya Merkez Bankası şok faiz artırım kararı aldı. Kararın ardından dolar ruble karşısında tarihi rekoru kırdı.


6 Aralık 2014 Cumartesi

EGE İÇİN DEPREM UYARISI !!!!!!!!!!!




EGE DE DEPREMLER İRİLİ UFAKLI DEVAM EDİYOR......
Ege için çok önemli deprem uyarısı....
Prof. Ercan: “Ben gerginim daha büyük bir depremle gelerek vuracağım’ diyor
Ege Denizi’nde son 7 saatte 3′ünün büyüklüğü 4′ün üzerinde, Midilli Adası civarında 37 deprem kaydedildi. Sabah saatlerinde 5 şiddetinde iki depremin ardından saat 10.36′da 7,83 kilometre derinliğinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler İzmir, Balıkesir, Çanakkale çevresinde yaşayanlara korku yaşatırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hürriyet’e önemli açıklamalar yaptı.
Ege Denizi’nde son 7 saatte 3′ünün büyüklüğü 4′ün üzerinde, Midilli Adası civarında 37 deprem kaydedildi. Sabah saatlerinde 5 şiddetinde iki depremin ardından saat 10.36′da 7,83 kilometre derinliğinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler İzmir, Balıkesir, Çanakkale çevresinde yaşayanlara korku yaşatırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hurriyet.com.tr’ye önemli açıklamalar yaptı.

Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML Mw Yer Çözüm Niteliği
---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -------------- --------------
2014.12.06 15:08:10 38.8868 26.2710 7.9 -.- 3.6 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 14:50:08 40.4515 26.4158 22.7 -.- 1.6 -.- SAROS KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2014.12.06 14:07:24 40.4917 26.3838 6.3 -.- 3.5 -.- SAROS KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2014.12.06 13:40:16 36.9207 29.5130 5.1 -.- 2.1 -.- ASMABAG-ALTINYAYLA (BURDUR) İlksel
2014.12.06 13:38:33 38.8997 26.2812 7.3 -.- 3.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 12:53:52 35.5373 27.7628 2.0 -.- 2.9 -.- AKDENIZ İlksel
2014.12.06 12:36:01 37.2687 28.6295 11.0 -.- 2.0 -.- MURATLAR-(MUGLA) İlksel
2014.12.06 12:16:35 38.8193 43.5160 22.3 -.- 1.9 -.- BAGDASAN-(VAN) REVIZE01 (2014.12.06 12:16:40)
2014.12.06 12:13:05 36.8988 39.0902 5.0 -.- 2.2 -.- KABATAS-HARRAN (SANLIURFA) İlksel
2014.12.06 12:11:53 38.8842 26.2945 5.1 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 12:00:03 39.4293 31.5302 5.2 -.- 1.4 -.- SIVRIHISAR (ESKISEHIR) REVIZE01 (2014.12.06 12:00:05)
2014.12.06 11:57:46 38.8587 26.2905 6.5 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 11:40:22 38.6465 35.7163 5.0 -.- 2.2 -.- ARDIC-TALAS (KAYSERI) İlksel
2014.12.06 11:03:49 38.9190 26.2457 5.0 -.- 2.8 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 11:00:08 38.8918 26.2403 5.9 -.- 2.7 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 10:52:13 38.8907 26.2500 5.2 -.- 2.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 10:36:46 38.8990 26.2262 9.8 -.- 4.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 10:27:28 37.1813 28.7798 8.0 -.- 1.9 -.- KARACAOREN-(MUGLA) İlksel
2014.12.06 10:22:22 38.4695 31.9395 23.3 -.- 1.5 -.- TEKELER-ILGIN (KONYA) İlksel
2014.12.06 10:20:06 38.8858 26.2588 5.2 -.- 2.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:58:39 37.1440 28.6727 14.6 -.- 2.0 -.- TURGUT-ULA (MUGLA) İlksel
2014.12.06 09:54:57 38.8845 26.2855 4.5 -.- 2.3 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:51:15 38.8795 26.2990 5.0 -.- 2.3 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:33:19 37.1557 28.7127 11.4 -.- 1.9 -.- TURGUT-ULA (MUGLA) İlksel
2014.12.06 09:28:55 38.8885 26.3020 4.5 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:19:14 38.8973 26.2088 7.3 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:16:51 35.6928 31.6972 12.0 -.- 2.5 -.- AKDENIZ REVIZE01 (2014.12.06 09:16:53)
2014.12.06 09:05:38 38.8953 26.2480 2.3 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 09:01:23 38.8792 26.2920 9.6 -.- 3.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:57:44 38.9163 26.3140 5.0 -.- 2.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:50:09 38.8878 26.2705 8.3 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:48:46 37.1493 28.7872 2.9 -.- 2.1 -.- KARACAOREN-(MUGLA) İlksel
2014.12.06 08:47:25 38.9055 26.2910 7.3 -.- 2.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:42:06 38.9082 26.2957 5.3 -.- 2.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:40:38 38.8063 26.3343 28.6 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:39:41 38.9728 26.3017 22.1 -.- 1.9 -.- MIDILLI ADASI (EGE DENIZI) İlksel
2014.12.06 08:38:17 38.8848 26.2738 5.3 -.- 2.2 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:27:45 38.8803 26.2873 5.0 -.- 2.7 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:20:53 38.8955 26.2693 13.4 -.- 5.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:14:53 38.9165 26.3093 10.0 -.- 2.3 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 08:03:27 38.8857 26.2837 6.5 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:59:45 38.9152 26.2807 10.9 -.- 1.9 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:57:30 38.9277 26.2675 12.1 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:54:42 38.9328 26.2737 15.8 -.- 3.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:35:07 38.9018 26.2773 14.6 -.- 1.8 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:21:54 38.9067 26.2830 7.9 -.- 1.9 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 07:08:45 38.6247 26.1398 15.8 -.- 2.3 -.- SAKIZ ADASI (EGE DENIZI) İlksel
2014.12.06 06:57:53 38.8905 26.2875 14.2 -.- 1.9 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:54:10 38.8680 26.3157 11.8 -.- 1.9 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:49:18 38.9200 26.2662 15.8 -.- 1.7 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:35:09 38.9098 26.2820 5.5 -.- 1.9 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:15:44 38.8967 26.2680 9.6 -.- 1.8 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:13:57 38.9063 26.2837 14.2 -.- 1.8 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 06:03:00 36.3248 28.9795 36.6 -.- 1.4 -.- AKDENIZ İlksel
2014.12.06 05:43:10 38.9500 26.4412 12.1 -.- 1.7 -.- MIDILLI ADASI (EGE DENIZI) İlksel
2014.12.06 05:22:05 38.8968 26.2777 8.9 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 05:17:23 38.8927 26.2732 12.5 -.- 2.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 05:12:26 37.3755 26.7927 19.5 -.- 1.7 -.- ONIKI ADALAR (AKDENIZ) İlksel
2014.12.06 04:43:34 38.8968 26.2820 12.3 -.- 3.7 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:26:46 36.7273 36.0523 7.5 -.- 2.2 -.- ISKENDERUN KORFEZI (AKDENIZ) İlksel
2014.12.06 04:22:44 38.9372 26.2787 13.7 -.- 2.6 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:21:24 40.1558 28.1993 8.0 -.- 2.0 -.- AKHISAR-KARACABEY (BURSA) İlksel
2014.12.06 04:16:11 39.9885 40.0373 13.8 -.- 1.6 -.- KUCUKOTLUKBELI-OTLUKBELI (ERZINCAN) İlksel
2014.12.06 04:13:05 38.9093 26.2597 12.3 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:09:45 38.9250 26.2755 14.2 -.- 2.3 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:06:08 38.9002 26.2702 19.0 -.- 2.4 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:03:06 38.9030 26.2777 8.9 -.- 2.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 04:01:31 40.0110 40.0678 11.1 -.- 2.5 -.- AGAMCAGAM-OTLUKBELI (ERZINCAN) İlksel
2014.12.06 04:01:26 38.9150 26.2770 7.6 -.- 2.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 03:59:22 38.8888 26.2953 5.4 -.- 2.1 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 03:57:57 38.8935 26.2827 9.5 -.- 2.5 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 03:53:47 38.9042 26.2757 6.9 -.- 3.0 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 03:52:58 38.9392 26.2830 12.4 -.- 2.8 -.- EGE DENIZI İlksel
2014.12.06 03:45:06 38.8942 26.2723 12.4 -.- 5.1 -.- EGE DENIZI İl

06.12.2014 SABAHA KARŞI EGE BİRÇOK KEZ SALLANDI.....


BU GECE EGE SALLANIYOR.... ALLAH HERKESE KOLAYLIK VERSİN.....


..................TÜRKİYE VE YAKIN ÇEVRESİNDEKİ SON DEPREMLER....................
...................ULUSAL DEPREM İZLEME MERKEZİ HIZLI ÇÖZÜMLERİ...................
..(YAPAY SARSINTI ANALİZİ YAPILMAMIŞTIR) Son 2000 deprem listelenmiştir..
                                                        Büyüklük
Tarih      Saat      Enlem(N)  Boylam(E) Derinlik(km)  MD   ML   Mw    Yer                                             Çözüm Niteliği
---------- --------  --------  -------   ----------    ------------    --------------                                  --------------
2014.12.06 04:43:34  38.8968   26.2820       12.3      -.-  3.7  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 04:26:46  36.7273   36.0523        7.5      -.-  2.2  -.-   ISKENDERUN KORFEZI (AKDENIZ)                      İlksel
2014.12.06 04:22:44  38.9372   26.2787       13.7      -.-  2.6  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 04:09:45  38.9250   26.2755       14.2      -.-  2.3  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 04:03:06  38.9030   26.2777        8.9      -.-  2.0  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 04:01:31  40.0110   40.0678       11.1      -.-  2.5  -.-   AGAMCAGAM-OTLUKBELI (ERZINCAN)                    İlksel
2014.12.06 04:01:26  38.9150   26.2770        7.6      -.-  2.1  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 03:59:22  38.8888   26.2953        5.4      -.-  2.1  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 03:57:57  38.8935   26.2827        9.5      -.-  2.5  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 03:53:47  38.9042   26.2757        6.9      -.-  3.0  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 03:45:06  38.8942   26.2723       12.4      -.-  5.1  -.-   EGE DENIZI                                        İlksel
2014.12.06 03:33:47  37.0520   29.2695        9.8      -.-  1.8  -.-   GOKCEYAKA-CAMELI (DENIZLI)                        İlksel
2014.12.06 02:17:26  38.3638   39.0698       13.7      -.-  1.2  -.-   KALABA-SIVRICE (ELAZIG)                           İlksel
2014.12.06 02:06:11  38.9090   43.5622       19.2      -.-  1.7  -.-   CAKIRBEY-(VAN)                                    İlksel
2014.12.06 01:55:44  38.6178   26.1408       11.2      -.-  1.7  -.-   SAKIZ ADASI (EGE DENIZI)                          İlksel
2014.12.06 01:45:30  40.4065   30.1287        5.0      -.-  1.7  -.-   TASOLUK-GEYVE (SAKARYA)                           İlksel
2014.12.06 01:28:19  38.9132   43.5258        7.6      -.-  2.0  -.-   COLPAN-(VAN)                                      İlksel
2014.12.06 01:17:13  38.6070   26.1450       20.5      -.-  1.9  -.-   SAKIZ ADASI (EGE DENIZI)                          İlksel
2014.12.06 01:00:28  38.6270   26.1458       18.3      -.-  2.1  -.-   SALMAN ACIKLARI-IZMIR (EGE DENIZI)                İlksel
2014.12.06 00:46:02  38.6083   26.1463       21.4      -.-  1.7  -.-   SAKIZ ADASI (EGE DENIZI)                          İlksel
2014.12.06 00:23:26  38.5118   26.6927       17.3      -.-  1.6  -.-   IZMIR KORFEZI (EGE DENIZI)                        İlksel
2014.12.06 00:21:57  38.6305   26.1497       20.2      -.-  2.0  -.-   SAKIZ ADASI (EGE DENIZI)                          İlksel
2014.12.06 00:09:13  39.3322   25.9922        7.8      -.-  1.8  -.-   BADEMLI ACIKLARI-CANAKKALE (EGE DENIZI)           İlksel
2014.12.05 23:59:25  38.9333   26.2025       13.5      -.-  1.8  -.-   MIDILLI ADASI (EGE DENIZI)                        İlks

22 Kasım 2014 Cumartesi

Disneyland olmadı otel oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın ilişkileri olan turizmci Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Oteller Grubu, Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Kadriye-Belek Turizm Merkezi’nde yapmayı planladığı Disneyland projesi yerine 5 yıldızlı otel inşaatına başladığı ortaya çıktı.




7 Kasım 2014 Cuma

Rixos Hotels'in CEO'su Buğra Berberoğlu oldu


Kuruluşunun 15'inci yılına giren Rixos Hotels, yoluna son 10 yıldır Kempinski Hotels'de üst düzey görevlerde bulunan deneyimli turizmci Buğra Berberoğlu ile devam edecek




PHASELİS’E OTEL YAPILMAYACAK

ESKİDJİ GAYRİMENKUL ATTALEIA’YI SATIYOR!




Antalya Belek’te bulunan 169.683 m2 alana kurulu olan Attaleia Tatil Köyü Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş tarafından satışa çıkarılıyor.





UMUT ÇAKIRHAN


25 Ağustos 2014 Pazartesi

Adnan Ceylan, karanfillerle uğurlandı...

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kemer Limak Limra'nın Genel Müdür Yardımcısı Adnan Ceylan'a 15 yıldır çalıştığı otelde tören düzenlendi.


5 Temmuz 2014 Cumartesi

ADRASANA BİR AĞAÇ DA SEN DİK KAMPANYASI


www.change.org sitesi üzerinden sizde kampanyaya katılın...








Tatil rezervasyonlarında bayram hareketliliği

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, turizm sezonunun hareketli geçtiğini, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle turizmdeki hareketliliğin biraz daha arttığını belirtti.

kaynak haberhttp://turizmaktuel.com/haber/tatil-rezervasyonlarinda-bayram-hareketliligi

Otelimiz yanmadı, çalışmaya devam ediyor

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da meydana gelen orman yangınından zarar gören işletmeler arasında kendi tesisinin isminin de yer aldığını ifade eden Erenler Otel sahibi Aytekin Çiçek, "Otelimiz yangından zarar görmedi. Şuan çalışıyoruz." dedi.


Adrasan yangınının iç yüzü

Adrasan yangınının iç yüzü

Adrasan’da yangın sadece ormanın ve otellerin yanmasından ibaret değil. Adrasan’da mülk sahibi otelciler, 25 yıldır 1991 yılında yaşadıkları bir yanlışlığı düzeltmenin mücadelesini veriyorlar.

11 Ocak 2014 Cumartesi

TÜRKİZ OTEL KİRAYA VERİLDİ


Oteli kiralayan QPR Hotel's sahibi Durmuş Şahin, Türkiz'in sezon açılışını 21 Mart'ta yapacaklarını söyledi.


Antalya Kemer’deki Türkiz Otel, QPR Hotel's'e kiralandı.

Türkiz’i kiralayan  QPR Hotel's sahibi Durmuş Şahin, Göynük’teki Queens Park, Kiriş'teki Queens Park Le Jarden otellerinin de sahibi .Şahin, Türkiz ile birlikte grup bünyesindeki otellerin toplam 1.300 oda sayısına ulaştıklarını belirterek şunları söyledi:



kaynak: http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=72366