5 Ocak 2013 Cumartesi

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül: Otelleri Başbakan kurtarır





Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ruhsat iptaliyle karşı karşıya kalan otelleri sadece Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın kurtarabileceğini belirtti.



Başkan Gül, “Bu otelleri kurtarmaya ne de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gücü yeter. Sayın Başbakan, Bakanlar Kurulu’ndan bir karar geçirirse kurtarabilir. Başbakan haricinde bu işi çözecek yok” şeklinde konuştu.

“Meclis kararıyla kurtarma şansımız yok”
Kemer’de yapı ruhsatı bulunmayan 8 otelin yanı sıra, imara aykırılıkları bulunan 38 otelin durumlarını ‘çok üzücü bir olay’ olarak nitelendiren Belediye Başkanı Mustafa Gül, söz konusu otelleri Belediye Meclisi kararıyla kurtarma şanslarının olmadığını vurguladı. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkisinin bulunmadığına dikkat çeken Gül, Kemer’de sorunlu 38 otelin bulunduğuna işaret ederek şu bilgileri verdi:


“Kemer turizmi bitmesin diye kellemizi ortaya koyduk”
“Bakanlar Kurulu’nda bir yasa çıkarıldı. 1992 yılından önce yapılmış olan otellerde 10 metreye kadar sorun olmayacak. Ama yasa bu tarihten sonra yapılan otelleri kapsamıyor. Esas sorunumuz binaların yoğun olmasıdır. Başbakan Bakanlar Kurulu’ndan bir yasa geçirirse otelleri kurtarabiliriz. Biz yasal prosedürü uyguluyoruz. Kemer turizmi bitmesin diye kellemizi ortaya koyduk. Bu işi yapacak olan Sayın Başbakandır.”

(Hürriyet Akdeniz)(
tourismtoday)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.