17 Aralık 2012 Pazartesi

Erken Rezervasyon Kampanyası 19 Aralık'ta başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED öncülüğünde başlatılan Erken Rezervasyon Kampanyası'na 19 Aralık'ta start verilecek.


Erken Rezervasyon Kampanyası'na ilişkin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından yapılan açıklamayı bilgilerinize sunuyoruz:

"İç turizmi canlandırmayı, vatandaşlarımıza avantajlı ödeme sağlamayı ve ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan Erken Rezervasyon Kampanyası, 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırtın' sloganları ile Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın evsahipliğinde 19 Aralık 2012 tarihinde saat 12.00'de Topkapı Sarayı'ndaki Karakol Restaurant'ta yapılacak basın toplantısı ile başlıyor.

2009'dan bu yana, iç turizmin geliştirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın turizm imkânlarından daha fazla yararlanabilmesi amacıyla, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılım ve işbirliği ile bir sosyal sorumluluk projesi olarak "Erken Rezervasyon Kampanyası" gerçekleştirilmiş ve söz konusu kampanyalar başarıyla sonuçlanmıştır.

Erken Rezervasyon Kampanyasına ilişkin TÜRSAB'ın üyesi bulunan seyahat acenteleri ile yapmış olduğu anket sonucunda; erken rezervasyon kampanyası kapsamında yapılan rezervasyonlarda ortalama %50 oranında bir artış belirlenmiştir.

Vatandaşlarımıza daha fazla fiyat avantajı sağlanabilmesi amacıyla, Erken Rezervasyon Kampanyası, 19 Aralık'ta başlayacak ve Nisan sonuna kadar devam edecektir.

Erken Rezervasyon Kampanyası süresince sunulan avantajlar şunlardır;

*Seyahat acentelerinin tur paketlerinde % 35 - % 40 oranları arasında indirim kolaylığı,

*İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme imkânı,

*Havayolları uçuşlarında indirim kolaylığı,

*Ayrıca, kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması.

Kampanyanın tanıtımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü önderliğinde tüm yurt genelinde gerçekleştirilecektir."


kaynak:www.turizmdebusabah.com/haberler/erken-rezervasyon-kampanyasi-baslangic-tarihi-belli-oldu-63087.html



AKTOB Kurucu Başkanı Ali Berberoğlu vefat etti


AKTOB Kurucu Başkanı Ali Berberoğlu vefat etti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) kurucuları arasında yer alan ve ilk başkanlığı görevini yapan Ali Berberoğlu, vefat etti.

Konuyla ilgili AKTOB'dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"AKTOB'un kurucu başkanı Ali Berberoğlu, Antalya'daki evinde vefat etti.

AKTOB olarak sektörümüze büyük emekleri geçen Berberoğlu Ağabeyimize Allah’tan rahmet, Ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı dileriz

Merhumun cenazesi 16 Aralık Pazar günü, Antalya Muratpaşa Camii'nde kılınacak Öğle namazından sonra  Uncalı Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında defnedilecek."

kaynak:http://turizmnews.com/haber/aktob-kurucu-baskani-ali-berberoglu-vefat-etti-942.html

Hazıfalardan silinmeyecek yılbaşı için....

Hafızalardan silinmeyecek bir eğlenceyle yeni yıla merhaba derken aynı zamanda kendinize tatil hediye etmek istemez misiniz? Akdeniz’in kucağında, Toroslar’a nazır konumuyla gönülleri fetheden Delphin Imperial, yaz sezonunda %100 dolulukla hizmet vermesinin ardından yeni yıl hazırlıklarını da tamamladı.

Lüksün ve dinginliğin harmanlandığı kusursuz mimari, güler yüzlü personel ve enfes lezzetleriyle akıllardan çıkmayacak bir gece için Imperial kalitesiyle tanışmalısınız. Delphin Imperial’de sekiz farklı a’la carte restoranda sunulacak gala yemeği süresince kulaklarınızın pasını silecek canlı müzik, gecenize keyif katacak. Siz yemeğin keyfini çıkarırken Rus revü gösterisi ve ardından yılbaşlarının vazgeçilmezi oryantal show performansı yapılacak…
Baş Döndüren Dekorasyonuyla “Özel Tasarım” Odalar
Yılbaşı eğlencesini kendi özel havuzunuza açılan lagoon odalarda, dışarıyı görebileceğiniz köşeye yerleştirilmiş jakuzili suitlerde ya da dekorasyonuyla baş döndüren klasik odalarda sonlandırabilirsiniz. Özel tasarım odalarda konakladıktan sonra, nefis bir kahvaltı ile kendinizi şımartacaksınız.
Çocuklu aileleri de unutmayan Delphin Imperial’de minikler için lunapark, çocuk diskosu, çocuk sineması, çocuk mönüleri ve çocuk restoranı yer alıyor.


kaynak:http://www.haberturizm.com/News/Konaklama/13122012/Hazifalardan-silinmeyecek-yilbasi-icin.php

MERCURE HOTEL, 20 YILLIĞINA MERİT GRUBU'NA GEÇTİ.


Mercure Hotel'i 20 yıllığına kiralayarak "Merit Park" adıyla turizm grubuna dahil eden Merit International Hotels & Resort, Kuzey Kıbrıs'taki otel sayısını 5'e, toplam yatak kapasitesini de 2.500'e yükseltti.


KKTC'de turizmin gelişmesindeki önemli aktörlerden biri olan Net Holding bünyesindeki Merit International Hotels&Resort, yatırımlarına bir halka daha ekledi. Mevcut otel grubuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin "en büyük turizm yatırım grubu" olan Merit Grubu, Kıbrıs'ın en büyük otellerinden biri olan Mercure Hotel'i de 20 yıllığına kiralayarak bünyesine dahil etti. Merit Crystal Cove Hotel, Merit Lefkoşa Hotel ve Gazimagusa'daki Cyprus Garden'ın sahibi olan Merit Grubu'nun yeni oteli, Merit Park adıyla hizmet verecek.

YATAK KAPASİTESİ 2500'E ULAŞTI

Girne şehir merkezine 6 kilometre mesafede Kervansaray mevkiinde bulunan 5 yıldızlı Merit Park, tarihi Girne Kalesi'nden esinlenilen mimarisiyle dikkat çekiyor. 50 bin metrekare alan üzerinde denize sıfır konumda inşa edilen otelin, 279 standart odasının yanı 16 suit oda ve 2 kral dairesi bulunuyor. Yeni otelin dahil olmasıyla birlikte Merit International Hotels & Resort'un adadaki yatak kapasitesi toplam 2.500'e çıkmış oldu.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Artarak devam eden turizm yatırımlarının KKTC genelinde sunulan hizmet kalitesinin artmasına da büyük fayda sağladığını ifade eden Merit International Hotels&Resort yetkilileri, yaptıkları açıklamada şunları belirttiler; "Tüm yatırımlarını Kuzey Kıbrıs'a yapan bir turizm grubu olarak amacımız, hizmet kalitemizi en üst seviyede tutmak. Yüzde yüze yaklaşan doluluk oranlarımız ve müşteri memnuniyetlerimiz de, doğru işler yaptığımızı gösteriyor ve bizi yeni yatırımlar yapmaya yönlendiriyor. 508 yataklı Merit Royal'i Mart 2013'te hizmete açacağız. Grubumuza yeni dahil olan Merit Park, mevcut faaliyetlerine ara vermeden devam edecek. Merit Royal'in açılmasının hemen ardından yaklaşık 200 milyon dolar bütçe ile Maremonte projemize start vermeyi planlıyoruz."

YABANCI TURİSLER HEDEFTE

Haksız bir izolasyona maruz kalan KKTC'ye yabancı turistleri getirmek için de büyük çaba harcayan Merit Grubu, aynı zamanda KKTC'nin yurt dışındaki tanıtımını da yapıyor. Çinli turistler başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesindeki potansiyel turistleri de hedefleyen Merit Grubu, 2013 yılında KKTC'ye gelecek olan Çinli turist sayısında ciddi oranda artış bekliyor.

KAYNAK: http://turizmnews.com/haber/mercure-hotel-20-yilligina-merit-grubuna-gecti-954.html

KKTC'ye gelecek olan Çinli turist sayısında ciddi oranda artış bekliyor.