30 Mart 2013 Cumartesi

Hilton EMEA bölgesine 43 bin yatak daha ekliyor



Küresel otel zinciri Hilton'un EMEA bölgesindeki yatırımlara hız verdiği belirtildi. Markasnın EMEA (Avrupa Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde yapım aşamasında olan 43 bin yatağı olduğu belirtildi. 



Küresel otel markası Hilton, son birkaç yılda yatırımlarına ciddi bir şekilde hız verdi. Hilton’un toplam yatırımları içinde Avrupa’nın payı yüzde 6,9 iken, iki yıl sonra bu aran yüzde 15,’e yükselmiş durumda. 
 
Hilton’un EMEA  Bölge Başkanı Simon Vinvent, zincirin çok önemli bir büyüme sürecine girdiğini ifade ederek, “Şu anda yapım aşamasında olan otel sayımız 190. Yatırımlarla birlikte hayata geçecek oda sayısı ise 43 bin. Bu çok sağlıklı bir büyümeye işaret ediyor. Bankalar da bu sürece tekrar dahil oldular. Öte taraftan çok iştahlı bir yatırımcı potansiyeli var” değerlendirmesini yaptı.

Hilton’un EMEA bölgesinde 303 otel ve 74 bin odaya sahip olduğunu belirten Vincent, şu anda yatırımlar için en sıcak bölgelerin ise, Doğu Avrupa, Birleişik Arap Emirlikleri ve Afrika olduğunu kaydetti. Vincent, “Ancak diğer bölgelerde de hızla büyüyoruz. Örneğin İngiltere bizim en köklü pazarlarımızdan biri. Yine Türkiye de 50 yıldır faaliyette olduğumuz bir ülke. Türkiye’de şu anda 20 otele ulaştık ve 20 otel daha yapım aşamasında” dedi.

Simon Vincent, gelişmekte olan ülkelerdeki artan otel yatırımı potansiyeli hakkında ise şunları söyledi:

Gelişmekte olan ülkelerin hükümetleri yatırımcıları davet ediyorlar ve finansal destek başta olmak üzere, pek çok konuda kolaylık sağlıyorlar. Bunlar yatırımcıyı cezbeden yaklaşımlar. Hilton  olarak stratejik iş geliştirme partnerleri arıyoruz. Partnerlerimizle her zaman çift taraflı anlaşmalar yapıyoruz. İşte Hilton’un başarısının altında yatan sır budur. 

Almanya’da Foremost Hospitality ile partnerlik anlaşması imzalayan Hilton, bu ülkeye 10 tane yeni Hampton by Hilton ve  Hilton Garden inn oteli açacak.
kaynak : http://turizmguncel.com/haber/hilton-emea-bolgesine-43-bin-yatak-daha-ekliyor-h14443.html

Mehmet Aygün: Hedefimiz, her yıl 10 otel açmak


Türk turizminin ‘Amiral Gemisi’ AYG Grup, ‘Titanic’ markasıyla imza attığı turizm sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Belek’te hizmete girmek için gün sayan Titanic Deluxe Belek ile yeni sezona görkemli bir giriş yapacak olan AYG Grup , her yıl yurtiçinde ya da yurtdışında en az 10 otel açmayı planlıyor.

kaynak: http://www.turizmaktuel.com

Belarus kapısı da artık vizesiz açılıyor.


Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlayan ülkelerin sayısı artıyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun yarın Minsk`e yapacağı ziyaret sırasında Vize Muafiyeti Anlaşması ile Geri Kabul Anlaşması imzalanacak.
Dışişleri`nden yapılan açıklamada Davutoğlu`nun yarın Minsk`e bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği bildirilirken, ziyaret sırasında Türkiye ile Belarus arasında müzakereleri uzun süre önce sonuçlanmış bulunan Vize Muafiyeti Anlaşması ile Geri Kabul Anlaşması`nın imzalanacağı belirtildi.
Görüşmelerde ayrıca ikili ilişkilerin kapsamlı biçimde ele alınacağı, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı da kaydedildi.



kaynak:http://www.haberturizm.com/News/Ulastirma/28032013/Belarus-kapisi-da-artik-vizesiz-aciliyor.php