22 Aralık 2012 Cumartesi

ANFAŞ Gelecek Fuar ve Organizasyonlar




ANFAŞ HOTEL EQUIPMENT
23-Ocak-2013
26-Ocak-2013
24.Uluslararası Konaklama,Ağırlama,İkram Sektörü Ekp. ve Dek. İhtisas Fuarı
Anfaş

ANFAŞ BEVEX
20-Şubat-2013
23-Şubat-2013
2. İçecek ihtisas Fuarı 
            Anfaş

ANFAŞ FOODPRODUCT
20-Şubat-2013
23-Şubat-2013
20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı  
            Anfaş

ANFAŞ CITY EXPO
17-Nisan-2013
19-Nisan-2013
4.Şehircilik Teknolojileri Fuarı
            Anfaş



kaynak:http://www.antalyafuar.com/

Maldivlere Türk oteli için imza



Kaynak: Milliyet
Abdurrahman Akarsu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akarsu, Maldivler’de 120 milyon dolara yapacakları otel yatırımı ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacaklarını belirtti.
Maldivler Cumhuriyeti’nin en büyük özel hastanelerine sahip olan ADK Travels Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Nashid ile Abdurrahman Akarsu, düzenledikleri imza töreni ile ortaklıklarını ilan ettiler. Akarsu, “Maldivler’de 18 hektarlık ada aldık. Tesisimiz 5 yıldızlı otel konforunda 136 villadan oluşacak. Bunların 26’sı özel müşterilere 44 seneliğine devredilecek ya da devre tatil sistemi ile kiralanacak. Aldığımız ada toplamda bin dönüm, denizin üzerine de görkemli evler yapmayı planlıyoruz” dedi.

İzmir dünyanın en önemli limanları arasında





İzmir, kruvaziyer turizmde dünyanın en iyileri arasında gösterildi.






2012 yılı içinde kruvaziyer turizmde 500 bin turist rakamına ulaşan İzmir, sektörün önemli dergilerinden Cruise Insight tarafından dünyadaki 512 liman arasında en önemli 50 transit yolcu limanı arasında 42. sırada yer aldı. 


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Artık kruvaziyer turizmde, şartlar ne olursa olsun belirli bir seviyenin altına asla düşmüyoruz. İzmir, kruvaziyerin yükselen yıldızı olmayı sürdürüyor” dedi.
kaynak:http://www.tourismtoday.net/

Yeni termal merkezi: Sındırgı


Son dönemlerde Sındırgı’nın ismi termal yatırımcıların yer alabilme kavgaları ile gündeme geldi. Sındırgı termal yatırımcıların yeni cazibe merkezi olma yolunda.




Sındırgı küçük bir Ege kasabası. İnsanları, yaşantısı, inançları, demografik yapısı ile herkesin birbirine yolda selam verdiği yerlerden biri.

Balıkesir’e yarım saat mesafede olan Sındırgı, sırtını yemyeşil Kertil Dağları'na yaslamış geniş ve verimli ovalara sahip doğal güzelliklerini dünyaca ünlü Yagcıbedir Halıları ve o dağlardan ismini alan kolonyaları ile kimliğini pekiştirmiş. Okuma oranı çok yüksek bu nedenle 12 bin nüfuslu Sındırgı’dan İzmir'de 20 bin 30 bin, İstanbul’da 30 ösı Sındırgılı bulmak mümkün.

Son dönemlerde Sındırgı’nın ismi termal yatırımcıların yer alabilme kavgaları ile gündeme geldi. Sındırgı termal yatırımcıların yeni cazibe merkezi olma yolunda. Konuda isim yapmış yatırımcılar Sındırgı’da yatırım alanları araştırıyorlar.

Hali hazırda hermal tatil ihtiva eden üç büyük tesis bulunuyor. Su analizlerinde Selenyum mineralinin yoğunluğu Sındırgı insanını hermal kelimesi ile tanıştırmış. Şimdi herkes turizm konuşup turizm düşünmeye başlamış. Turizmin bir ilçenin nasıl anlayış ve algılayışını değiştirme gücüne sahip olduğunu burada daha net anlıyorsunuz.

Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul yeniliklere açık ve genç bir başkanç Turizm yatırımlarının ilçeye çok şey katacağının farkında. İlçenin su rezervi ise yoğun seviyede. Hatta Ertuğrul, tüm evlere termal su getirebilecek bir proje üzerinde sona yaklaşmış durumda.

Termal otellerde hep görmeye alıştığımız toz toprak dağ taş üzerinde yükselen tesisler yerine burada yeşillerin ormanların ve çam kokuları arasında tesislerde kalıyorsunuz. Bu da Sındırgı’yı diğerlerinden ayırıyor.

Yatırımcıların yeni gözdesi Sındırgı, kısa, orta ve uzun vadeli projeleri ile turizmde adını daha çok duyacağımız bir ilçe.
kaynak

Jean-Claude Baumgarten Türkiye'nin 2023 hedefini değerlendirdi





Dünyanın en önemli turizm örgütlerinden WTTC'nin eski Başkanı Jean-Claude Baumgarten, Türkiye'nin 2023 hedeflerini değerlendirirken WTTC yönetimine giren iki Türk turizmciyi neden seçtiklerini de anlattı.


Fatih GÖNÜL - TurizmdeBuSabah

Dünya turizm endüstrisinin en önemli sivil örgütlerinden biri konumundaki Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin (WTTC) eski Başkanı Jean-Claude Baumgarten, OTI'nin 20'inci kuruluş yılı galasına katılmak için geldiği Antalya'da TurizmdeBuSabah'ın sorularını yanıtladı. Baumgarten Türkiye'nin 2023 hedefini ve WTTC yönetimine Türkiye'den giren iki ismi değerlendirdi.

- Dünya turizmi büyümeye devam ediyor. 1 milyar turist sayısı aşıldı. Siz nasıl görüyorsunuz durumu?

Turizm endüstrisi kriz döneminde dikkat çekici bir şekilde ayakta kalmayı başardı. Sektör dünya genelinde yüzde 3-3.5 aralığında büyüme gerçekleştirdi. Uluslararası yolcu trafiğinde artış sürüyor ve Kasım sonu aralık başı gibi 1 milyar turist sayısının aşıldığı hesaplanıyor. Krizden etkilenen Avrupa ve ABD gibi ülke ve bölgelerde bile seyahat ve turizm talebindeki artış sürüyor. Batılı ülkelerde iç turizmde artış var. Bu da krizden çıkılması durumunda uluslararası seyahatlerde yeniden ciddi bir artış yaşanacağının göstergesi."

2013'TE BÜYÜME DEVAM EDECEK

"Önümüzdeki yıl da turizmdeki büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz. 2013'te turizm endüstrisinin oluşturduğu ekonomik büyüklükte yüzde 3'lük artış yaşanmasını bekliyoruz. 2014'te ise küresel ekonomideki düzelme ile birlikte büyümenin süreceğini tahmin ediyoruz."

"Seyahat modern insanın en temel yaşam parçalarından birini oluşturuyor. Modern insan yeni ev veya otomobil almaktan imtina edebiliyor ama tatilinden vazgeçmiyor."

TÜRKİYE 2023'TE HEDEFLEDİĞİ SAYIYA ULAŞABİLİR

- Türkiye'nin turizm yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

"Türkiye'de başarılı girişimciler, güzel destinasyonlar var. Türkiye'nin denizinden tarihi zenginliğine kadar sunabileceği çok şey var. Turistler gittikleri yerden bir deneyim yaşayarak dönmek istiyorlar. Sizde tarih var, kültür var, gastronomi var, güneş var, deniz var."

- Türkiye 2023 yılı için 50 milyon turist hedefi koydu. Siz bu rakamı ulaşılabilir buluyor musunuz?

"Bu sayı mütevazı bile sayılabilir. Çünkü dünya ekonomisi gerilerken turizm yükseliyor. Ekonomi yükselişe geçtiğinde ise turizm genel büyümenin de üzerinde büyüme rakamlarına ulaşıyor. Dolayısıyla bence Türkiye bu sayıya ulaşabilir."

"İKİ İSMİ GÜVENİLİR VE GİRİŞMCİ OLMALARINDAN DOLAYI SEÇTİK"

- Özaltın Holding Turizm Grubu CEO'su Öznur Özdemir Özaltın ve OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş'ın Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi yönetimine girdi. Bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

"Biz aslında çok kapalı bir grubuz. Bunun nedeni de üyelerimizin birbirini daha yakından tanıyıp birbirlerine saygı duymalarını sağlamak ve etkin bir yapı oluşturabilmek. Türkiye aslında birkaç yıldan bu yana WTTC'nin yakın takibindeydi. Ama biz şirketleri çok yakından inceledik. Bu iki şirketin WTTC için seçilmesinin nedeni güvenilir ve girişimci olmaları oldu. Aramızda olmalarından çok memnunuz."
kaynak:

Kayak turisti Türkiye'ye akın etti, oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı


Türkiye dünyaca ünlü spor organizasyonlarından sonra kayakta yeni merkez oluyor. Uludağ, Kartalkaya, Palandöken'e kayak sporcusu turistler akın ediyor. Otellerde doluluk oranları yüzde 100'ü buldu.


Türkiye sayısı hızla artan kayak merkezleriyle kış sporlarının yeni adresi olmaya aday. Erzurum Kış Olimpiyatları'ndaki başarılı performans önümüzdeki dönemde de süreceğe benziyor. Mart ayında Erzurum'da Dünya Snowboard Şampiyonası yapılacak. Biz de kar yağışlarını fırsat bilip kayak merkezlerini araştırdık. Onlarca kayak merkezine binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Türkiye, artık çok önemli bir kış turizmi merkezi haline gelmiş durumda. Rusya'dan Avrupa'ya kadar birçok ülkeden sporcular Türkiye'yi tercih ediyor. Kış yeni yeni kendini göstermeye başlarken Sarıkamış, Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Erciyes, Ilgaz, Davraz, Elmadağ, Saklıkent'te doluluk oranları yüzde 100'e ulaşmış durumda. 

'POLONYA, RUSYA VE İRAN'DAN GELEN TURİST ÇOK'

Dedeman Palandöken Hotel Genel Müdürü Nuri Alşarer, otelde dolulukların yüzde 100'e ulaştığını belirtirken, "Bunun yarısı yerli, yarısı yabancı turist. Yabancı turistler arasında Polonya, Rusya, İran'dan gelenler ağırlıkta. Yabancıların yüzde 90'dan fazlasını da kayak sporu için gelenler oluşturuyor" diyor. 
Kayak dersleri verdiklerini de anlatan Alşarer, "Federasyonun belirlediği kayak dersinin saat ücreti 120 TL, gruplarda bu fiyat daha aşağılara inebiliyor. Kayak ekipmanları 35 TL civarında kiralanabiliyor ama genelde düzenli olarak kayak sporu yapmak için geldikleri için misafirlerimiz kendi kişisel ekipmanlarını getiriyor" değerlendirmesini yapıyor. Mart ayında yapılacak snowboard şampiyonasını hatırlatan Alşarer, şöyle konuşuyor: "Buz sporları müsabakaları ve kış sporlarına ilişkin yarışlar sıklıkla bu bölgede gerçekleşiriliyor. Dolayısıyla spor organizasyonlarının yarattığı ekonomi hem biz otelcilere, hem de çevredeki esnafa çok faydalı oluyor. Bu tür organizasyonlar olduğu zaman bir anda 40-50 odamız doluyor. Haliyle kazancımız da daha fazla oluyor." 
'ULUDAĞ'DA DOLULUK YÜZDE 75'
 
Uludağ Alkoçlar Hotel Turizm Grup Başkanı Erol Turanlıoğlu da sezonu bu hafta sonu açacaklarını belirtiyor. Turanlıoğlu, "Yüzde 75 doluluk oranı var. Yılbaşı ve sömestr tamamen dolu. Kayak sporunu düzenli olarak yapan misafirlerimiz geliyor. Kurslara ilgi çok yoğun. Uludağ'da tek kart sistemine geçildi. Birinci ve ikinci olmak üzere tüm bölgelerde tek kartla kayılabiliyor. Uludağ, marka değeri anlamında yüksek bir kayak bölgesi olduğu için her kitleden ve ekonomiden insan buraya geliyor. Kayak artık her yaşın sporu. Yediden yetmiş yediye her yaş ve ekonomiden kişi bu sporu yapıyor. Talep de düzenli olarak artıyor" diyor.

Kartalkaya'da da durum pek farklı değil. Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı da hafta içi yüzde 50 ila 60 yoğunluk yaşadıklarını, hafta sonu ise bu oranın yüzde 100'e ulaştığını belirtiyor. Avcı, "Sömestr tatili döneminde hem hafta içi hem hafta sonu çok yoğun olacağız. Pistlerde her yıl yenilik yapıyoruz" diyor. (Birsu Eren)

TÜRSAB 2'inci evleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı





Türkiye'de yaklaşık 4 milyon adet olduğu tahmin edilen ikinci evler turizmin hizmetine girecek. TÜRSAB sürecin yasal mevzuatının tasarlanması için bir komite kurdu. Hedefe ulaşıldığında acentelere ev turizmi yapma şansı doğacak.


Sabah Gazetesi'nden Dilek Taş'ın haberine göre  Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 'ev turizmi' adı altında bir komite kurdu. Bu evler, hem iç turizmi geliştirmek hem de yurtdışından daha yüksek gelir bırakan turisti çekmek için kullanılacak. Komitede yer alan ve hemenkiralik.com'un ortaklarından Remi Onur, bir yılda 48 şehirden 7 bin kiralık ev ve odayı bünyelerine kattıklarını söyleyerek "Günde 300-400 rezervasyon yapıyoruz. Hedefimiz 2013'te bu rakamı bine çıkarmak" dedi. Kısa dönemli kiralamaya yüksek talep olduğunu belirten Onur, "Trabzon'da mısır tarlasındaki bir evden, İstanbul'da yalıya kadar portföyümüzde çok sayıda gayrimenkul var. Günde 150-200 yeni ev ekleniyor. Sadece bir odasını kiralamak isteyenler de var" dedi. Yurtdışından da talep aldıklarını söyleyen Onur, son bir yılda çok sayıda Suriyeli vatandaşa ev kiraladıklarını anlattı. Suriyelilerin İngilizce, Rusya ve Arapça olarak da yayın yapan siteden adreslerini öğrenerek ofislerine geldiğini söyleyen Onur, "İnternetteki portföyümüzden birlikte ev seçtik" dedi. 
TÜRSAB bünyesindeki Ev Turizmi Komitesi Başkanı Mücella Tarhan, Türkiye'de ev turizmiyle ilgili bir yasanın henüz çıkmadığını söyledi. Ancak komitenin hedefi bu turizm çeşidini bir an önce yasal bir zemine oturtmak. Tarhan, ev turizmi ile seyahat acentelerinin yeni bir ürün kazanacağını söyleyerek "Avrupa'da 20 milyar, dünyada ise 45 milyar euroluk bir pazardan söz ediyoruz" dedi. 

Adam & Eve Hotel'in satışı kesinleşti - İşte son açıklama







KayıGroup ve Stone Group, Antalya-Belek'te bulunan Dünyanın En İyi Tasarım Oteli ödülüne sahip Adam&Eve Hotels'in satışı üzerinde prensiben anlaşmaya var


KayıGroup ve Stone Group, Antalya-Belek'te bulunan "Dünyanın En İyi Tasarım Oteli" ödülüne sahip Adam&Eve Hotels'in satışı üzerinde prensip anlaşmasına vardı.

Kayı Group ve Stone Group tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:




kaynak:http://www.turizmdebusabah.com