19 Aralık 2012 Çarşamba

40 milyon €'ya Avcılar'a Hilton'u getirdi; yeni otel yatırımı için adres verdi






40 milyon Euro'ya mal olan DoubleTree by Hilton Avcılar törenle hizmete girdi. Otelin yatırımcısı Sonkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Oğan, Bahçelievler'de yeni bir otel yatırımı hedeflediklerini söyledi.




Sonkar Turizm'in 40 milyon Euro yatırım bedeliyle hayata geçirdiği DoubleTree by Hilton Avcılar bugün düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Törende turizm sektöründen profesyonel isimlerin yanı sıra Hilton Worldwide Türkiye Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Collini de hazır bulundu. Açılışta bir konuşma yapan Sonkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Oğan, "Turizmde Hilton markası ile var olmak istedik. Bu marka ile Avcılar'ın değerini artırdığımıza inanıyoruz. Avrupa'nın en yüksek çelik binasını inşaa ettiğimizi söyleyebilirim. Binanın yapımında kullandığımız çelikleri Lüksemburg'tan özel olarak getirdik. Türkiye'nin en sağlam ve depreme en dayanıklı binalarından birini hayata geçirdik" dedi.



Açılış töreninde Otel Genel Müdürü Özkan Alkan ve Hilton Worldwide Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Collini de kısa birer konuşma yaptılar. 4.5 yıl önce anlaşma için otel yatırımcıları ile bir araya geldiklerini söyleyen Michael Collini, otelde operasyon için çok özel bir takım oluşturulduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından basın toplantısına geçildi. Toplantıya Sonkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Oğan ve DoubleTree by Hilton Avcılar Genel Müdürü Özkan Alkan katıldı.

"BAHÇELİEVLER'DE OTEL YATIRIMI HEDEFLİYORUZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nedret Oğan şunları söyledi: "Otelimizin yatırım maliyeti 40 milyon Euro fakat arsa bedeli bunun dışında. Arsa yaklaşık 5 milyon Euro'ya mal oldu. Avcılar için özel bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Hilton gibi bir markayı buraya taşıdık. Hilton Türk misafirin sevdiği ve güvendiği bir marka olduğu için tercih ettik. Önümüzdeki dönem buradaki başarımız paralelinde turizm yatırımlarına devam etmek istiyoruz. Bahçelievler E5 istikametinde bir yerimiz var. Orada da yine bir otel yatırımı hedefliyoruz. İş hayatına mühendislik yatırımları ile başlayıp otomotiv sektörü ile devam ettikten sonra turizme girmeye karar verdik. Şimdi İzmir'de bir yurt projesini hayata geçiriyoruz. Böylece eğitim sektörüne de adım atmış olacağız."

Otelin dinamik ve daha az bürokratik bir otel olacağını söyleyen Genel Müdür Özkan Alkan, "2013 yılı için yüzde 66 doluluk oranı belirledik. Amacımız bölgede lider bir konaklama tesisi olmak. Hedefimiz yüzde 75-80 doluluk oranlarına ulaşmak. Tabii burada sadece doluluk değil; bizim için verimlilik de çok önemli. Hilton ile franchise modeliyle anlaşma yaptık. Pazarlamada ana segmentlerimiz toplantı, şirket ve leasure turist olacak" diye konuştu.

kaynak: http://www.turizmdebusabah.com/haberler/40-milyon-euroya-avcilara-hiltonu-getirdi-yeni-otel-yatirimi-icin-adres-verdi-63071.html

Fettah Tamince 2015 yılında ulaşmayı hedeflediği otel sayısını açıkladı


Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 2015 yılı için, en az 30 farklı ülkede faaliyette olan küresel bir marka olma hedefi belirlediklerini söyledi.


TurizmdeBuSabah

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, SkyTürk 360 Televizyon kanalında yayınlanan "Üç nokta" programında, geleceğe dair hedeflerini açıkladı. Turhan Bozkurt'un sunduğu programda iş modeline ilişkin bilgiler de paylaşan Tamince, ticaret yapan bir aileden gelmesinin kendisi için önemli bir şans olduğunu dile getirdi. Babasının manifaturacı olması sayesinde Van'dan dışarı çıkma imkanı bularak dünyayı tanıdığını söyleyen Tamince, kendi çocuklarını da kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak bir şekilde yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

"İŞ HAYATINI LEGO OYUNUNA BENZETİYORUM"

İş hayatını taş taş üstüne koydukça mutluluk veren bir lego oyununa benzeten Tamince, iş modeline ilişkin şu bilgileri paylaştı: "İş hayatında bir yere geldiyseniz durma şansınız yok. Durursanız düşersiniz. Bütün bunları başarmak için devamlı çalışmanız lazım. Disiplinlere iyi liderlik yapmanız lazım. Eğer bir grubun başındaysanız oturma şansınız yok."

"Her şeye karışmam ama vizyon belirleme, üst düzeydeki arkadaşlarımı hedefe motive etme işleri, aynı hedefe kilitlenmeyi sağlamak önemlidir. Şeffaf olmak gerekir. Neticede bu bir takım oyunu. Ben hasbelkader bu işin başındayım. Herkes üstelendiği görevi dört dörtlük yerine getirecek başarıya ortak olacak. Biz bunu arkadaşlarla çok iyi sağladık. Bu ailede çalışan herkes bu ailenin bireyidir."

5 YILDIZLI TESİSE GELENLER 10 YIL ÖNCESİNE GÖRE DÖRT KAT FAZLA HARCIYOR

Türkiye'yi ziyaret yabancı ülke vatandaşlarında artık çok ciddi bir çeşitlilik yaşandığını kaydeden Tamince, "Türkiye'yi ziyaret edenlerde ciddi bir çeşitlilik var artık. Eskiden sadece Almanya'dan gelenler yoğunken artık 40 ülkeden ziyaretçi alıyoruz. Kişi başı gelirde düşüş görünmesinin nedeni de Türkiye'nin çok fazla yatak arzı geliştiriyor olması. Geliştirirken hem 5, hem 4 hem 3 yıldızlı yataklı tesisler yapıyor. 2-3 yıldızlı tesise gelen sayı artınca o ortalama harcamayı düşürüyor. Ama turizme ilk başladığımız günden itibaren baktığınızda 5 yıldızlı tesiste kalan çok daha fazla para harcıyor. Yani 10 yıl öncesine göre 5 yıldızlı tesise gelen en az dört katı para harcıyor. Aslında bizim kıyaslamayı segmentlere göre yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ANTALYA KIŞIN ÖLÜ ŞEHİR GİBİ

Türk turizminin Antalya ve İstanbul'da sıkıştığını belirten Tamince, yeni ürünler geliştirmemiz gerektiğinin altını çizdi. Tamince, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya'da deniz suyu sıcaklığı 19 derecenin altına düşünce kapasite kullanım oranınız yüzde 90 düşüyor. Bu durumu turizmi çeşitlendirerek aşabiliriz. Sadece deniz turizmine bağlı kalınmadan sağlık, eğlence turizmi ile bu aşılabilir. Çeşitlendirmek mümkün. Oturup biz 52 haftaya neler sığdırabiliriz diye sorgulamak lazım. Güneşin tepede olduğu hava sıcaklığının 40 derece olduğu bir anda zaten bir şey yapmanıza gerek yok. Tesisler dolar ancak şimdi yılbaşı arefesi Antalya ölü kent gibi. Kimse Antalya'yı bir turizm kenti demez. Halbuki yılbaşı öncesi öncesi Antalya cıvıl cıvıl ışıklı olmalıydı. Süslemeler bile dünyada konu olmalıydı. Her işi belediyeye veya hükümete de bırakmak doğru değil. İşadamları, sivil toplum örgütleri kuruluşlar, insiyatif almalı. Ben arkadaşlarıma talimat verdim. Bulunduğunuz her şehirde otelleriniz en iyi süslenen yer olmalı dedim. Bu sadece bir örnek. Yerinizde oturup insanlar bizi keşfetsin derseniz kaybedesiniz. İnovatif bir yaklaşım sergilememiz, dünyada başkasının yapmadığı düşünmediği şeyleri yapmamız lazım."

2015 HEDEFİ 30 FARKLI ÜLKEDE RİXOS OTELİ

İstanbul'da hali hazırda 3 tesis işlettiklerini belirten Tamince, İstanbul'un Türkiye'nin iş anlamında kalbi olduğunu belirterek tesis sayısı için "10 tane olsa yeridir" dedi. Rixos Grubu'nun 20 otele ulaştığını 12 tane otelin de inşaat aşamasında olduğunu dile getiren Tamince, programın sonunda imzaladığı anı defterine 2015 yılına ilişkin hedeflerini yazdı. Tamince, 2015 yılında 30 farklı ülkede faaliyette bulunan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Tamince, "Vizyon gerçekleştirilebiliyorsa vizyondur. Biz 2015 yılında grup olarak en az 30 ülkede faaliyette olan küresel bir oyuncu olma vizyonuyla çalışıyoruz" diye konuştu. 


kaynak: http://www.turizmdebusabah.com/haberler/fettah-tamince-2015-yilinda-ulasmayi-hedefledigi-otel-sayisini-acikladi-63080.html

KAYSERİ'YE RADISSON BLU GELİYOR




Doruk Grubu, 80 milyon TL'ye mal edeceği Radisson Blu Hotel'i 2014'te açacak.
Dünyanın en hızlı gelişen otel zincirlerinden “Rezidor Oteller Grubu”, Kayseri’de 240 odalı Radisson Blu Hotel’i açıyor.
Yapılmakta olan otelin sahibi Doruk Tic. Yat. ve İnş. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, kent merkezinde yeni kurulan Forum Kayseri’nin yanında yer alacak otelin yaklaşık 80 milyon TL yatırıma mal olacağını söyledi. 

İstanbul’da geçtiğimiz gün yapılan imza törenine Doruk Tic. Yat. ve  İnş. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile Carlson Rezidor Oteller Grubu İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Romain Avril katıldı.

Büyüyen Türkiye pazarı
Carlson Rezidor Oteller Grubu’nun da üyesi olan Rezidor’un Başkanı ve üst düzey yöneticisi Kurt Ritter, “Bu imza, Türkiye’deki portföyümüzü, kullanılır halde ve yapım halinde olmak üzere, 2200 odaya çıkartıyor ve grubumuzun büyüyen Türkiye pazarına verdiği önemin altını çiziyor” dedi.
Ana yurdumuz Kayseri’ye otel yatırımı
Yapılmakta olan otelin sahibi Doruk Tic. Yat. ve İnş. A.Ş.nin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi:
“1975 yılından bu yana, süre gelmekte olan turistik yatırım ve tecrübelerimize dayanarak, ana yurdumuz Kayseri’de büyük bir otel için yeni yatırımlar yapmaya karar verdik. Bunun sonucu olarak, dünya çapında hızla genişleyen ve büyük itibar sahibi bir otelcilik zinciri olan  “Rezidor Hotel Group” ile “Radisson Blu Sistemi” için bir Lisans Anlaşması yapabilmiş olmaktan büyük gurur duyuyor ve bu işbirliğinin, Rezidor, biz, Kayseri ve Türkiye için çok yararlı olacağına inanıyoruz” diye ilave etti.

Erciyes Dağı’nın muhteşem manzarası
Birinci sınıf Radisson Blu Hotel kent merkezinde, yeni kurulan Forum Kayseri’nin yanında yer alacaktır. Kayseri’deki 20 katlı, 240 odalı Radisson Blu otelinde ücretsiz yüksek hızlı internet erişimi, 4 restoran ve çeşitli barlar bulunuyor. Çatıdaki restoran-barda Erciyes Dağı’nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. Konuklar Türk hamamı, sauna, çeşitli terapi odaları, fitness merkezi ve yüzme havuzu içeren sağlık kulübünden de yararlanabilecek. Otelde, 800 metrekarelik bir balo salonu içeren toplam 1500 metrekarelik toplantı salonları da bulunuyor. 
Kayseri, ‘Anadolu Kaplanları’ arasında
Kayseri, Türkiye’nin 1 milyon nüfuslu en büyük 10 kentinden biridir. Sürekli gelişen ve ekonomik bir merkeze dönüşen kent “Anadolu Kaplanları”nın arasında sayılıyor.
Kayseri’de makine, gıda, tekstil, şeker ve çimento üretimi üzerine yoğunlaşan şirketleri içeren çok sayıda sanayi bölgesi bulunuyor. Bölgede Erciyes Dağı gibi kültürel ve turistik çekim merkezleri de var. Kentte en son 30.000 öğrenci ve 3.000 öğretim üyesi kapasiteli bir üniversite açıldı. Türkiye’deki sağlık turizminin yüzde 20’sini ağırlayan Kayseri’de ülkenin ilk sağlık kampusunun inşaatı da sürüyor.


kaynak:http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=68802

RİXOS'DAN DUBAİ VE MISIR'DA YENİ YIL SÜRPRİZLERİ..


Rixos Hotels yeni yılı yurtdışında karşılamak isteyenlere farklı destinasyonlarda eğlence konseptleri sunuyor.


 Dünyanın 8. Harikası olarak anılan Palmiye Adası'nın muhteşem manzarasına karşı konumlanan Rixos The Palm Dubai ve Mısır'ın tatil ve dalış cenneti olarak bilinen Sharm El Sheikh'te bulunan Rixos Sharm El Sheikh, yeni yılın ilk ışıklarına kadar sürecek yılbaşı eğlenceleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor 

Rixos Hotels, Ortadoğu'nun incileri Dubai ve Mısır'da yer alan Rixos The Palm Dubai ve Rixos Sharm El Sheikh'te misafirlerine unutulmaz bir yılbaşı tatili vaat ediyor. 

Mısır'ın Akabe Körfezi, Tiran Adası ve Kızıl Deniz'in muhteşem manzarasına karşı konumlanan Rixos Sharm El Sheikh misafirlerini çok özel süprizler bekliyor. Yılbaşı kutlamalarına, akşam üzeri saksafon performansıyla başlayacak ve ''Black&White'' partisiyle devam edecek olan Sharm El Sheikh'te; eğlence gece boyunca canlı müzik, süprizler eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek. Prömiyer Las Vegas şov, yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez eğlence klasiği sürpriz ödüllü tombala ve havai fişek gösterisinin ardından ise gecenin en büyük süprizi David Vendetta performansı olacak. Yeni yılın ilk saatlerinin ardından David Vendetta ile Taj Mahal partisinde misafirler, sabahın ilk ışıklarına kadar unutulmaz bir gece yaşayacaklar. 

Rixos The Palm Dubai'de konaklayan misafirler gece boyunca devam edecek canlı müzik grupları ve DJ performansları ile unutulmaz bir yılbaşı geçirecekler. Yeni yıl kutlamalarına DJ Mustafa ve DJ Fırat'ın muhteşem şarkılarıyla başlayan misafirler, 2012 yılının en güzel dans parçalarıyla yerlerinde duramayacaklar. Gecenin süprizi ise tamamı kadınlardan oluşan 'High on Heels' grubu olacak. Kendilerine has tarzlarıyla dinleyenleri büyüleyecek olan beşli kadın grubu klasikleşen şarkılara kendi yorumlarını katararak Rixos misafirlerini sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendirecek. Ayrıca gece de Group Harem ve Active Live Show Team danslarıyla konuklara muhteşem şovlar sergileyecek. 




kaynak: http://www.turizmhaberleri.com/haberayrinti.asp?ID=24337

Türk Hava Yolları Kilimanjaro (Tanzanya)-Mombasa(Kenya) Seferleri başladı


Dünyada en çok ülkeye uçan aynı zaman da en büyük beşinci uçuş ağına sahip olan “Avrupa’nın En İyi Havayolu” Türk Hava Yolları, bugün 209. nokta ve 92. ülke olarak Kilimanjaro - Mombasa ‘yı uçuş ağına kattı.

İstanbul- Kilimanjaro-Mombasa- İstanbul seferleri 05 Aralık 2012 tarihinden itibaren İstanbul-Kilimanjaro-Mombasa Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar, Mombasa- İstanbul seferleri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı olarak icra edilecek.

İstanbul – Kilimanjaro-MombasaKalkış /   Varış
Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi, Pazar18:10  /    01:55
02:55  /    03:55  (TK673)
Mombasa  - İstanbulKalkış /   Varış
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma, Pazar05 : 00 /10: 45 (TK673)
*Tüm saatler lokaldir.
İstanbul’dan Kilimanjaro – Mombasa- İstanbul tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 299 Euro’dan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilir.

Türk Hava Yolları ve uçuş tarifesi ilgili daha ayrıntılı bilgilere www.thy.com web sitesinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ulaşılabilir.

kaynak:http://www.turizmhaber.com/index.php/havacilik-haberleri/15-tuerk-hava-yollar-kilimanjaro-tanzanya-mombasa-kenya-seferleri-baslad

Yılbaşı, Midtown Hotel İstanbul’da Sürprizlerle Dolu!


Midtown Hotel İstanbul, her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı için, size çok özelbir parti hazırladı. Ödüllü şeflerinin hazırladığı birbirinden özel lezzetlerden oluşan yılbaşı menüsü  ve doyasıya eğleneceğiniz yılbaşı partisiyle unutulmaz bir yeni yıl kutlaması Midtown Hotel’de sizi bekliyor. Gece boyunca Dj performansı, kesintisiz eğlence, 2013’ün ilk dakikalarındaki dönsöz show, gecenin ilerleyen saatlerinde çorba ikramı ve çok daha fazlasıyla, yeni yılı unutulmaz bir biçimde karşılayabilirsiniz.

Gelenekselleşen Yılbaşı Hindisi servisini, Midtown Hotel İstanbul 2013 yılbaşı için yeniden yapıyor. Hindi siparişleriniz, ister tek kişilik servisler halinde, ister kilo ile bütün olarak, iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde pişiriliyor ve sunuma hazırlanıyor. Paket hindi servisinin yanı sıra, bu yıl ilk defa sizlere sunacağımız paket çorba ve yeni yıl mezelerinden sipariş vermek için bir gün önceden otelimizi aramanız ve hazırlanmasını istediğiniz saatte otelden teslim almanız yeterli. 2013’ü en lezzetli şekilde karşılamak için, bu yılbaşında sizi Midtown Hotel‘e bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi,  gala rezervasyonu ve hindi siparişi için +90 212 361 67 67 numaralı telefonu arayabilir, info@midtown-hotel.com adresine e-mail gönderebilir ya da www.midtown-hotel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Midtown Yeni Yıl Menüsü / Kişibaşı 100,€ (Limitsiz Yerli İçki Dahil,KDV Dahil)

Midtown Gurme Tabağı
Buğday salatalı somon bohçası, keçi peynirli incir ve kavun, pestolu beef tartar emiliana, portakalı marine levrek fileto, yufkalı çerkez tavuğu, sebzeli közde patlıcan

Cevizli Ravioli
İstiridye mantar sosu ve permasan peynir
Yoğurtlu pancar köpüğü ile
****
Gül Şuruplu Limon Sorbesi
Taze nane ile

Adaçaylı Hindi Rulosu
Ayvalı patates püresi, şişte mevsim sebzeleri ve kestane keki,
ballı hardallı dömiglass sosu ile

Labne Peynirli Gökkuşağı
Dağ meyveleri eşliğinde

Kahve veya çay

GECE İKRAMI
Geleneksel işkembe çorbası
Kırmızıbiberli tereyağı, sirke ve sarımsak sos eşliğinde
Veya
Süzme mercimek çorbası
Kırmızıbiberli tereyağı, kroton ekmek ve limon eşliğinde

PAKET HİNDİ MENÜSÜ
1 KG’LUK KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMIŞ HİNDİ 85,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
4-5 KG LUK 1.ADET KIZARTILMIŞ BÜTÜN HİNDİ 145,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1 KİŞİLİK PORSİYON KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMİŞ HİNDİ 22,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1 KİŞİLİK PORSİYON RULO HİNDİ 20,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde

PAKET ÇORBA VE MEZE MENÜSÜ
1.KİŞİLİK PORSİYON GELENEKSEL İŞKEMBE ÇORBASI 10,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, sirke ve sarımsak sos eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON SÜZME MERCİMEK ÇORBASI 8,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, kroton ekmek ve limon eşliğinde
4.KİŞİLİK VE 8 ÇEŞİT GELENEKSEL TÜRK MEZE VE ZEYTİNYAĞLILAR 70,00 TL

kaynak: http://www.turizmhaber.com/index.php/turizm-haberleri/13-y-lbas-midtown-hotel-istanbul-da-suerprizlerle-dolu

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu alkollü içeceklerin satış ve sunumuna ilişkin yönetmeliği değiştirdi.








Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu alkollü içeceklerin satış ve sunumuna ilişkin yönetmeliği değiştirdi. Buna göre ürünlerin satışa sunulduğu her bir yer ile muhafaza edildiği her bir depo için ayrı satış belgesi alınması zorunlu olacak.İlgili Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.İşte detaylar..
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan:

TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞINA VE SUNUMUNA
İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 7/1/2011 tarihli ve 27808 sayılı Resmî Gazete`de yayımlanan Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) İşyeri: Toptan satıcıların satışını/dağıtımını yaptıkları ürünlerin muhafaza edildiği depolar da dahil olmak üzere, Yönetmelik kapsamına giren ticari nitelikteki faaliyetlere tahsis edilen yerleri,"

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ürünlerin satışa sunulduğu her bir yer ile muhafaza edildiği her bir depo için ayrı satış belgesi alınması zorunludur."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Satış belgelerinin alındığı veya süre uzatım işleminin yapıldığı tarihe bakılmaksızın, faaliyetine devam etmek isteyen satıcılar takip eden yılın Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar süre uzatım işlemini yaptırmak zorundadır. Süre uzatım işlemi; işlemin yapıldığı tarihte geçerli olan süre uzatım işlem bedelinin, Kurumun ilan ettiği banka hesabına Kurum sicil numarası beyan edilerek yatırılması suretiyle yapılır. Son rakamı tek olan yıllarda yapılan süre uzatım işlemlerinde, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen kantin ve sosyal tesis gibi yerler hariç, satıcıların 12 nci maddede faaliyet konusuna göre istenilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya izin belgelerinin Kuruma veya yetkilendirilmiş mercie ibrazı zorunludur. Bu yıllarda, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya izin belgelerini Kuruma veya yetkilendirilmiş mercie ibraz etmeyenler ile ibraz edememe nedenlerini yetkili makamlardan gerekçelendiremeyenlerin süre uzatım işlemi yapılmaz. Süre uzatım işlemi belge üzerinde gösterilir."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Tütün mamullerinin kullanımını ve satışını özendirici veya teşvik edici kampanya, promosyon, reklam ve tanıtım yapılamaz."

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Süre uzatımı

GEÇİCİ MADDE 6 - (1) 14 üncü maddenin birinci fıkrasında yer alan hususlar, 2013 yılı süre uzatım işlemlerinde de uygulanır."

MADDE 6 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Yönetmelik hükümlerini Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür
.

kaynak: http://www.haberturizm.com/News/Yeme---Icme/19122012/Bu-karar-Otelleri-Nasil-Etkiler-.php

20.12.13 Antalyada okullar tatil mi ile ilgili


20.12.13 antalyada okullar tatil mi ile ilgili



Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava kütlesinin ardından türkiyede 19 aralık yarın okullar tatil olacakmı ? işte 19 aralık 2012 tarihinde hangi ilde şehirde ilçelerde okullar tatil bakalım.

İlk olarak yarın vanda okullar tatil olacak.

Yoğun Kar yağışı nedeniyle Van merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitime bir günlüğüne ara verildi.

bu arada malatay elazığ ve bilgöl illeri için kar alarmı verilmiş durumdadır.

Elazığ’da dün akşamdan beri devam eden aralıksız kar yağışının ardından 7 ilçede okullar tatil edildi.

Elazığ'ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle 19 Aralık 2012 Çarşamba günü ilçelerdeki tüm okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

ELAZIĞ 

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''İlimiz Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçesinde yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle yarın tüm okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir'' denildi.

TUNCELİ 

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle, il merkezi ile Mazgirt ve Pertek ilçelerinde yarın, Nazımiye ilçesinde de hafta sonuna kadar eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, il merkezi ile Mazgirt ve Pertek ilçelerinde ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarında yarın, Nazımiye ilçesinde ise hafta sonuna kadar eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının etkili olduğu ilçelerde kararın Kaymakamlıklara bırakıldığı kaydedildi.

MALATYA

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 19 Aralık Çarşamba günü için tatil edildi.

SİVAS

Sivas'ın Gürün ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

İlçede kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ifade eden Kalaylı, kar yağışının devam etmesi halinde okullardaki tatilin uzatılabileceğini kaydetti.

Öte yandan ulaşımda aksamalar yaşanan Gürün-Pınarbaşı karayolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.
Başlık: 19 aralık 2012 okullar tatil mi?
Diğer haberler: 19 aralık 2012 antalya okullar tatil mi, 19 aralık 2012, 19.12.2012, 19122012, tatil, kar tatili, okullar tatil mi,
Submit ExpressSEO Tools Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Sarıkamış'ta Kayak Sezonu Açıldı




Kars’ın kristal karı ve sarı çam ormanları ile meşhur Sarıkamış ilçesi, kayak sezonuna merhaba dedi.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı bölgede, Kafkas oyunları eşliğinde düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, kayakçıların zirveden bayraklarla inişi, kar ezme makinesi ve kar motorlarının geçit töreniyle devam etti. Bayraktepe Kayak Merkezi'nin maskotu kaz ise çocukların ilgi odağı oldu. Maskot kaz katılımcılarla objektiflere poz verdi. Sarıkamış Kayak Merkezi'nin sezon açılışına katılan Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış’ın Türkiye’ye anlatılmasının ve tanıtılmasının gerekliliğine dikkat çekerek, ilçenin tek ihtiyacının tanıtım olduğunu söyledi.

Sarıkamış’ın soğuğundan öte, potansiyel değerlerinin ön plana çıkartılması gerektiğini belirten Tepe, "Buranın doğal potansiyelinin tanıtımına çok ihtiyaç var. Dolayısıyla bizlere de ciddi görev düşüyor. Bu hususta sağımıza solumuza bakmıyoruz. Bunu bir görev olarak addediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde Kars ve Sarıkamış’ı tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Sarıkamış kayak merkezinin güzelliklerine dikkat çekerek, "Geçmiş dönemlerde kış sezonu kızıl kıyamet olarak değerlendiriliyordu. Şimdi ise artık bir felaket değil; turizm, gelir ve para anlamı taşıyor." ifadesini kullandı. Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nin çok nadide özelliklere sahip olduğunu hatırlatan Ermiş, normal şartlarda 2 bin rakım üzerinde yetişmeyen sarı çamların Sarıkamış’ta yetiştiğini, kristal özellikteki kar kalitesini ise ciddi bir ayrıcalık olarak gördüklerini kaydetti.

Sarıkamış'taki kayak merkezinin şehirle bütünleştiğini de değinen Kaymakam Ermiş, bunun yanında bölgenin tarihi mirası ve yöresel yemekleri ile yöresel oyunlarının ilçeye artı değerler kattığını vurguladı. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise 2 bin 634 rakımla bulutlara, eşsiz tabiatı ile komşuluk yapan Sarıkamış kayak merkezinde bu yıl 4 otele daha ruhsat verdiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi


SAĞLIK TURİZMİNDE LİDER ÜLKE 
İzmir Sağlık Turizmi Derneği tarafından, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Himayeleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri ile 19 – 23 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin ve İzmir’in Sağlık Turizmi ve 3. Yaş Turizmi alanında bölgesinde cazibe merkezi olduğu vurgusunun yapılması, toplumda ve dünyada farkındalık yaratılması adına İzmir Kaya Termal ve Convention Otel’de Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi yapılılacaktır.
Kongrenin Teması; “Sağlık Turizminde ve 3. Yaş Turizminde; Uluslararası Politikalar, Sağlıkta Küreselleşme ve Akreditasyon, Yatırım Alanları, Küresel İşbirliği, Teknoloji, İletişim ve Sosyal Medya,” olarak belirlenmiştir.
Türkiye, 2010 – 2014 stratejik eylem planı ve 2023 sağlık vizyonun da belirtildiği üzere, sağlık alanında bölgesinde cazibe merkezi olma ve geleceğin hizmet şekli olan sağlık turizminde de lider konuma gelmeyi amaç edinmiştir.
Hedefimiz; Sağlık Turizmi ve 3. Yaş Turizminde; politikalar, deneyimler ve yeni arayışlar geliştirmek, yerleştirmek, ulusal ve uluslararası tüm paydaşları bir araya getirerek planlama, uygulama, izleme, değerlendirme ve deneyimleri paylaşmak, teşvik etmeye yönelik girişimci ve yatırımcılara yeni imkânlar oluşturmak, bu alanda farkındalık yaratmak, bu farkındalığın işleyişinin bir parçası haline gelmesine destek vermek ve “Sağlık Turizminde lider ülke Türkiye” amacına doğru ilerlemektir.
Küreselleşen dünyada Sağlık Turizmi; çeşitlenmeye, büyümeye ve önemli bir alternatif turizmi olmaya doğru hızla ilerlemektedir. Ülke ekonomisine, tanıtımına ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına sağlayacağı yüksek katkı ve bunun uzun vadede sürdürülebilme potansiyeli nedeniyle sağlık turizmi stratejik öneme sahip bir sektör niteliğindedir. Toplumların nüfuslarının yaş yapısı turizm talebini etkileyen önemli faktörlerden birisidir. Son yıllarda 55 yaş üstü grubunu kapsayan ve üçüncü yaş turizmi olarak bilinen olgu, turist çeken ülkelerin ve işletmecilerin önemle üzerinde durduğu bir pazar sekmendi durumuna gelmektedir. Üçüncü yaş grubu büyüyen bu pazarı temsil etmektedir. Aynı zamanda pazarın zaman esnekliğine sahip olması, mevsimsel talep dalgalanmalarından mustarip olan turizm sektörü için çekici yönünü oluşturmaktadır.
Yüzyıllar boyu değişik kültür ve dinlerin yaşam merkezi olmuş, Avrupa ve Asya’nın doğal köprüsü ülkemizin EXPO 2020’ye aday şehri Egenin İncisi İzmir’de dünyaca önemli davetli konuşmacıların yanı sıra, uydu sempozyumlar, forumlar, toplantılar ve benzer yeniliklerle zenginleşecek bir kongre tasarlanmıştır.

İletişim;
Özlem KARAKIŞ
Kongre Genel Koordinatörü
533 488 12 10
ozlemkarakis@gmail.com
wh3age@gmail.com
www.worldhealthand3rdagetourism.org

kaynak: http://www.dunyasaglikve3yasturizmi.org/TR/44/Basin-Bultenleri.htm

TAV Bilişim Hizmetleri’nin “Yolcu Bilgilendirme Sistemi” Atatürk Havalimanı’nda hizmete girdi.



TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yolcuların kullanımına sunuldu. Yol tariflerinden hava durumuna kadar ihtiyaca yönelik pek çok bilgiye kolayca ulaşılmasını sağlayan “Yolcu Bilgilendirme Sistemi” kioskları ile yolcular, havalimanında hayatı kolaylaştıran tüm bilgilere anında ulaşıyor. 

TAV Bilişim Hizmetleri’nin yeni ürünü “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmete girdi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminalleri Geliş ve Gidiş katlarında yolcuların en yoğun şekilde kullandığı alanlarda toplam 14 kiosk ile hizmete sunulan “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, interaktif dokunmatik ekranları ile yolcuların pratik bilgilere kolayca ulaşmasını sağlıyor.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, geliştirilen bu yeni ürün ile havayolu ulaşımını tercih edenlerin havalimanında geçirdikleri sürede hayatlarının çok daha kolay olacağını ifade ederken, “Yazılım geliştirmesi TAV Bilişim Hizmetleri ekibi tarafından yapılan ürünü ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda devreye aldık. Bu ürünün, sunduğumuz hizmet kalitesine paralel olarak yolcu memnuniyetini ve rahatlığını en üst seviyede tutmasını hedefliyoruz” dedi.

Havalimanlarının karmaşıklığını azaltmayı amaçlayan bu uygulama ile yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminalleri’nde sunulan hizmetleri listeleyebiliyor ve istedikleri hizmete ulaşmak için izlemeleri gereken rotayı harita üzerinde görüntüleyebiliyorlar. Engelli yolcuların havalimanı içerisinde konforlu bir ulaşım sağlayabilmeleri için, kullanıcı tarafından yapılan seçime bağlı olarak engelli yolcuların da kullanabileceği alternatif bir yol haritası çıkarılabiliyor. Uygulama, uçuş kartını barkod okuyucuya okutan yolcuya, gideceği uçuş kapısının yolunu harita üzerinde tarif ederek zaman tasarrufu sağlıyor.

Yönlendirme özelliğine ek olarak haberler, hava tahmini ve şehir içi ulaşım olanakları hakkında da bilgi veren uygulamada, yolcuların ve yolcu yakınlarının, havalimanında sunulan hizmet kalitesi ile ilgili düşünce ve önerilerini iletebilmeleri için anket ve formlara da yer veriliyor.

KAYNAK:http://www.ataturkairport.com/tr-TR/Uygulama/Pages/BasinBultenleri.aspx