27 Aralık 2012 Perşembe

Anadolujet'ten yeni yıl kampanyası...


Anadolujet ’in sadece yurt içi uçuş noktalarında geçerli olacak bu kampanya ile yeni yılın ilk haftasında biletini erken alan yolcular çok daha ekonomik fiyatlara uçma şansını elde ediyorlar.
Bu sınırlı sayıdaki ve yalnızca bir hafta sürecek fırsat uçuşlarını kaçırmamak adına biletlerinizi önceden almak ve kampanya detaylarını öğrenmek için www.anadolujet.com adresini ziyaret edebilir ve/veya 444 25 38 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

kaynak:turizmaktuel

Chinese tourists are back


.Tourism Assistant Secretary and DOT spokesman Benito Bengzon said Chinese tourists are arriving on chartered flights after a minor slump in the past months.“Hundreds of Chinese tourists have started coming back since November after the slowdown in May,” Bengzon disclosed.Most of the chartered flights from Shanghai, China directly land in Kalibo, Aklan on their way to Boracay, the favorite destination of the Chinese tourists.Bengzon said that by January more chartered flights from Chengdu, Guangzhou, Hangzhou, and Nanjing are expected to land in Kalibo.The number of Chinese tourist arrivals declined from May to July as a result of the territorial dispute between the Philippines and China over Panatag (Scarborough) Shoal in the West Philippine Sea.

Bengzon said China did not officially impose a travel ban to the Philippines, but there were reports that the Chinese government ordered travel agents to discourage travel to the Philippines.
“There is no written ban although we have heard news that nagtawag ang gobyerno nila (their government made calls). It is difficult to verify because unlike the black alert which was posted in the Hong Kong security bureau website,” Bengzon explained.
Bengzon said despite the slowdown in the arrival of Chinese visitors, the country still recorded positive arrivals from China that helped contribute to the huge growth rate in the Philippine economy in the first four months of the year.
“As of October, the running total is positive because January to April were very good months for inbound arrivals from China, in fact we are growing by 80 percent at that time,” he said.
Bengzon said the DOT would continue to lure Chinese tourists in the coming year by participating in major travel fairs in China.
“We will continue to organize familiarization tours for travel agents and media and we will continue to support the charter operators,” he added.
Source: philstar.com

İstanbul Skal, Sorti'de ‘twist’ ve “ça-ça” ile ‘erken yılbaşı’ kutladı



Skal İstanbul’un üyeleri Boğaz’ın en güzel yerinde bulunan göz eğlence yeri Sortie’de partide buluşarak 2013 için “erken yılbaşı” kutlaması yaptılar.


İSTANBUL-Skal İstanbul’un üyeleri Boğaz’ın en güzel yerinde bulunan ve İstanbul’un en gözde eğlence yeri Sortie’de partide buluşarak 2013 için “erken yılbaşı” kutlaması yaptılar.

Boğaz’ın yakamozları, tarih kokan sahili ve köprünün ışıl ışıl görüntüsü geceye ayrı bir renk kattı.
Sortie’nin balkonunda Boğaz’ın eşsiz manzarasını seyredenler ise “süt liman” denilecek gecenin ve köprünün ışıl ışıl manzarasına doyamadılar.


Nuri Kalyoncu, Serdar Balta, Burçak Atak, Ali İmdat Uçar, Erhan Çakay... Turob Başkanı Timur Bayındır cemaait toplamış, viskisini yudumluyor. Boğaz'ın kıyısında içilmez de ne yapılır?

Bahar Birinci eşiyle gece boyu dansetti. Ama yılların eskitemediği iki dans kralı hepsine taş çıkarttı. Bir zamanlar diskotek pistlerinden inmeyen Cem Aslantaş ile Mehmet Kunt, twist'in kıvrak nağmeleri ile coştular. Hülya Aslantaş ile Melike Doğruer onları seyrederken "Hala performansları yerinde" demekten kendilerini alamadılar.

DANSIN KRALLARI VE KRALİÇELERİ ORTAYA ÇIKTI

Sorti’de diskjokey önceleri günümüzün rap ve gürültülü müziğini çaldı. Ancak Skal üyelerinin umursamadığını görünce gelen sinyal üzerine “twist”, “ça-ça”,”samba” çalmaya başlayınca yerinde duramayanlar oldukları yerde dansettiler.
Eskinin dans ustaları hünerlerini sergilerken başı Emirates Havayolları’nın Türkiye Müdürü Bahar Birinci ile eşi çekti. Sonra ise Cem Aslantaş ile Mehmet Kunt, yerlere kadar inen hareketlerle bir zamanlar bu işin kralı olduklarını gösterdiler. Sortie’nin ikramıyla, müzik birleşince eğlenceli bir gece geçirildi.

Gecenin ev sahibi İstanbul Skal Başkanı Patrice Lepkovski, her zamanki nezaketiyle ekibiyle birlikte önce konukları karşıladı, yerlerine yerleştirdi ve sonra armağan dağıüımına katılara "İyi yıllar" diledi.

ARMAĞANLAR YAĞDI

Bu arada Skal İstanbul Başkanı Partice Lepkovski ekibiyle birlikte yapılan çekilişten sonra armağanları dağıtırken hayli terledi. Otellerde yemek, konaklama çıkan, havayollarndan seyahat kazananlar mutlu bir gece geçirdiler.


Turkiyeturizm.com'dan Özkan Altıntaş, Osmanbey'de yeni açılacak Lasagrada Hotel'den Burçak Atak, Ramada Hotel Taksim Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, Karnak Travel Genel Müdürü Erhan Çakay, Essporto Fitness Center Halkla İlişkiler Müdürü Çiler Çetinel hep birlikte Boğaz'ın manzarasının tadını çıkardılar.

Dorak Tur Otelleri Genel Koordinatörü Adnan Hastürk, Güral Grubu Koordinatörü Kâmil Berk, Türk turizminin temel taşlarından Süha Uyar, Decar'dan Firuz Bağlıkaya, Dedeman Holding Başkanı Murat Dedeman, Değer Turizm ve Sultanahmet'te Celine Butik Otel'in sahibi Ahmet Değer. Bu kadro bir araya zor gelir. Sorti'de buluştular ve sohbet etme fırsatı buldular.

MURAT DEDEMAN SEYAHATE MOLA VERDİ

Geceye Türob Başkanı Timur Bayındır, Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu-TAF Başkanı Yalçın Manav, Dedeman Holding’in uzun süredenberi seyahatte bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman’da katıldı.


Özkan Altıntaş ve Murat Dedeman birlikte Boğaz'ın güzelliklerini seyrettiler

Sortie’nin balkonuna çıkan Murat Dedeman manzara karşısında etkilenerek “Bütün dünyayı gezdim böyle bir yer yok. Dünyanın incisinde yaşıyoruz ve kıymetini yeterince bilmiyoruz” dedi.


Mehmet Kunt ile Leyla Üstel Çağatay "Mutlu Yıllar" dediler


Murat Dedeman ile Firuz Bağlıkaya iş konuşamadılar. Murat Dedeman "Beni 60 yaşından sonra beni kimse çalıştıramaz. Artık geziyorium ve hayatımı yaşıyorum. Çocuğuma bakıyorum" dedi.


Novotel İstanbul Genel Müdürü Orkun Petekçi, Ramada Teksim Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, Midtown Hotel Taksim Genel Müdürü Kerem Demircan, Sortie'nin balkonunda gülürtüden uzak, Boğaz'ın serinliği ve manzarası ile sohbet ederek gecenin tadını çıkardılar.

kaynak:ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYETURİZM.com

Dikkat! Turizm işletmelerinde tehlike sınıflandırması değişti




İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğ turizm sektöründe hizmet veren tesisleri de yakından ilgilendiriyor. Buna göre 2013 yılı 1 Ocak’tan itibaren gece kulüpleri ve barlar, 2014 1 Ocak’tan itibaren de oteller ‘tehlikeli işyeri’ sınıfına girecek. 




Turizm Güncel



Tebliğe göre 50’den az çalışanı olan bar, meyhane ve birahanelerde içecek sunum faaliyetleri (alkollü-alkolsüz) ile gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, vb. yerlerde içecek sunum faaliyetleri (alkollü-alkolsüz) işlerini iştigal eden işyerleri ‘tehlikeli’ işyeri sınıfına alındı.
50’den az çalışanı olan oteller ise 2014’te ‘az tehlikeli işyeri’ sınıfından ‘tehlikeli işyeri’ sınıfına alınacaklar. Tehlikeli işyeri sınıfına alınan işletmeler birer işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanını tesislerinde istihdam etmek zorunda olacaklar.

2013 Yılbaşı Programları






Erken Rezervasyonla Tüm Türkiye Her Şey Dahil 44 TL


Erken Rezervasyonla Tüm Türkiye Her Şey Dahil 44 TL

200. uçağı ile dünyanın en çok ülkesine uçan ve ikinci kez "Avrupa'nın En İyi Havayolu" seçilen

Türk Hava Yolları yakaladığı bu başarıyı, başarının gerçek sahipleriyle,
 yolcularıyla paylaşıyor... Bu yaz tüm Türki » » » yazının devamı

2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI

Yılbaşında Nereye Gitsem? Akdenizin İncisi Antalyada
Yılbaşı Tatiline Ne Dersiniz?

Önerilerimize kulak verin; 2013 Yılbaşı

 Antalya Otelleri, Özel Programlı Oteller, Mekanlar...

CRYSTAL OTELLERİ ANTALYA


1) CRYSTAL DE LUXE – Her şey dahil


TARİHLER

28 ARALIK 2012 – 02 » » » yazının devamı

2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI 

***Aşağıdaki fiyatlar eskidir. 2012-2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM
ve FİYATLARI için yukarıdaki linki tıklayınız***


1) DEDEM » » » yazının devamı

2009 - 2010 YILBAŞINA ÖZEL FİYATLARI

2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI 

***Aşağıdaki fiyatlar eskidir. 2012-2013 YILBAŞINA ÖZEL

OTEL PROGRAM ve FİYATLARI için yukarıdaki linki tıklayınız***

1) DEDEMAN » » » yazının devamı

2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI 

***Aşağıdaki fiyatlar eskidir. 2012-2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL
PROGRAM ve FİYATLARI için yukarıdaki linki tıklayınız***

Başlangı » » » yazının devamı


2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI 


***Aşağıdaki fiyatlar eskidir. 2012-2013 YILBAŞINA ÖZEL

 OTEL PROGRAM ve FİYATLARI için yukarıdaki linki tıklayınız***

Delphin Pa » » » yazının devamı

2008 Bazı Otellerin Yılbaşı Programları

2012 - 2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL PROGRAM ve FİYATLARI 

***Aşağıdaki fiyatlar eskidir. 2012-2013 YILBAŞINA ÖZEL OTEL

 PROGRAM ve FİYATLARI için yukarıdaki linki tıklayınız***

Antik Hote » » » yazının devamı



kaynak:http://www.antalyamiz.com/tr-metinler-47-47-2013_Yilbasi_Programlari.html

Türkiye’nin en kapsamlı spor kompleksinin temeli Antalya’da atılıyor








Özaltın Holding’e ait Gloria Hotels & Resort’un, Antalya Belek’te 105.000 m2 alan üzerine kurulacak olan Türkiye’nin en kapsamlı spor kompleksi projesi Gloria Olympic Arena’nın temelleri Nisan 2013’te atılıyor. Grubun Ekim 2014’te hizmete açılması planlanan dünya standartlarındaki projesi, Türkiye turizm ve spor camiasına büyük değer katacak. 



Özaltın Holding, yeni projesi Gloria Olympic Arena’yı kamuoyuna tanıttı. Gloria Olympic Arena, Antalya havalimanına 25 dakika, Gloria otellerine 5 km uzaklıkta, Belek belde merkezine yürüme mesafesinde,  105.000m2 alan üzerine konumlanacak.

Büyük turnuva ve yarışmalara ev sahipliği yapacak donanım ve teknolojik alt yapıya sahip, olimpiyatlara hazırlanan sporculara kamp imkanı sunan, sporcuların yanı sıra spor tutkunu her yaştan misafire spor ve tatil deneyimini bir arada yaşatacak olan, dünya standartlarındaki dev tesis, Türkiye spor turizmine büyük katkı sağlayacak. Gloria Olympic Arena, 6.200 m2 ‘lik kapalı alandan oluşan kapalı mekan spor tesislerinde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar; açık alanında ise bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet sunacak. Tesisin bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Olympic Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek.

Futbol ve golf sporunun gözde kamp merkezi Antalya, Ekim 2014’te hizmete açılacak Gloria Olympic Arena ile tüm spor branşlarının yapılabildiği gözde bir destinasyon olacak. Özaltın Holding, yine Antalya Belek’te bulunan ve hizmet kalitesiyle öne çıkan Gloria Hotels & Resorts ile Türkiye’deki ilk 45 delikli golf sahaları, ilk Thalasso Terapi ve Spa gibi birçok ilke imza atmıştır.  Yeni projesi Gloria Olypic Arena ile  de Türkiye turizmindeki öncü ve yenilikçi duruşunu taçlandıracaktır.

kaynak:http://www.turizmguncel.com/

Turizm merkezleri yılbaşına nasıl hazırlanıyor





Yılbaşı tatili dolayısıyla yerli turist akınının beklendiği turistik bölgelerdeki otellerde hazırlıklar devam ediyor. Antalya'nın yanı sıra Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin bu yıl da çok sayıda Türk turisti ağırlaması bekleniyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, yılbaşı tatilinde Bodrum'daki açık otellerin tamamının dolacağını söyledi.

Bodrum'da genelde merkeze yakın olan otellerin açık olduğuna işaret eden Halil Özyurt, ''Yılbaşı dolayısıyla yapılan rezervasyonlarda geçen yıla oranla yüzde 5'lik artış var. Kış dönemi nedeniyle Bodrum'daki otellerin yüzde 20'si açık. Açık otel otellerde yılbaşı tatilinde özel yemekler ve eğlenceler düzenlenecek. Vatandaşların yılbaşında Bodrum'a gösterdikleri ilgiden memnunuz'' dedi.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gümüşhan ise Fethiye'de de yılbaşı dolayısıyla bir yoğunluk olacağını, ancak bunun istedikleri oranda olmadığını kaydetti. Gümüşhan, ''İlçe dışında yer alan büyük oteller genelde yaz aylarına endeksli çalıştıkları için kışın kapalı oluyor. Merkeze yakın olan daha küçük otellerde yılbaşı dolayısıyla çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Yılbaşını Fethiye'de geçirmek isteyenler bu tesisleri dolduracaklar. Yılbaşında yerel sanatçılar sahne alacaklar'' diye konuştu.

Marmaris'te otellerin çoğu kapalı
Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmaris'teki turizmcilerin yılbaşı tatiline ve iç piyasaya yeteri kadar önem vermediğini savundu.

Kısa süre sonra yılbaşı tatili olmasına rağmen Marmaris'te otellerin büyük kısmının kapalı olduğunu dile getiren Özbozdağ, ''Marmaris, bölgesel olarak Türkiye turizminin yaklaşık yüzde 10'una denk gelen turisti çekiyor. İç pazarla birlikte 2 milyondan fazla insanı ağırlayan Marmaris'te, bir bakıyorsunuz yılbaşı tatillerinde dağ fare doğurmuş. Yılbaşında gelen turist sayısı çok az ve bize yakışmayan bir tablo'' dedi.

Türkiye'de bir yılda 12 milyondan fazla insanın seyahat ettiğini vurgulayan Özbozdağ, ''Marmaris'e kaç milyon insan geliyor, bir bakmak lazım. Ben üzülüyorum. Yataklarımızın belli bir kısmını iç pazara ayırmak zorundayız. Eğer bu konuda çaba göstermezsek, yılbaşında bu tabloyla karşı karşıya kalırız'' diye konuştu.

Sokaklar ve meydanlar ışıl ışıl
Yılbaşı tatiline hazırlanan Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde meydanlar ve sokaklar değişik renklerdeki ışıklarla süslendi. Yılbaşı alışverişi için daha fazla müşteri çekmeyi amaçlayan mağazaların vitrinlerinde Noel Baba figürleri ve küçük çam ağaçlarıyla yapılan süslemeler dikkati çekiyor.

Marmaris'te yılbaşı eğlencesinin merkezi olması beklenen Ulusal Egemenlik Caddesi ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı, belediye görevlileri tarafından özel olarak ışıklandırıldı.

Yılbaşında açık olacak otellerin yılbaşı gecesine özel eğlenceler ve yemekler hazırlandığı belirtildi. Marmaris'teki otellerde ve eğlence yerlerinde yılbaşı gecesi genelde yerel sanatçıların sahne alacağı öğrenildi. Bodrum'da ise yılbaşı gecesi çok sayıda ünlü sanatçı hayranlarının karşısına çıkacak. Tatilciler, ünlü sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde yeni yıla girecek.

Antalya'daki açık otellerde yüzde 90 doluluk var
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ise Antalya'daki otellerin 2013 yılını karşılamaya hazır olduğunu belirterek, yılbaşı dolayısıyla açık olan otellerde gerek iç piyasadan, gerekse dış piyasadan gelen misafir yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Kasım ayı sonu itibarıyla Manavgat, Side, Belek, Lara, Kundu, Kaş, Kalkan ve Alanya'daki otellerde yaz sezonunun sona erdiğini dile getiren Çorabatır, kışın açık otellerde kongre, futbol takımlarının kampı, golf sporu ve sağlık turizmi nedeniyle rezervasyonlar yapıldığını söyledi.

Yılbaşı dolayısıyla otellerde doluluk oranının arttığına işaret eden Çorabatır, ''Antalya'daki açık otellerde yüzde 90 doluluk oranı var. Özellikle yabancı misafirlerin yılbaşı kutlamaları 24 Aralık'ta başladı. Hem 24 hem de 31 Aralık günü yeni yıla girmeleri dolayısıyla otellerde doluluk oranı arttı. Otellerde yılbaşına özel değişik animasyon, müzik programları gibi aktiveler hazırlanıyor. Bu programlar Ocak ayının 6'sına kadar devam edecek'' dedi.

Antalyadaki otellerin özellikle kış aylarında oturmuş bir müşterisini olduğunu vurgulayan Çorabatır, ''Çoğu Almanya, Hollanda Belçika, Avusturya, bu aralar da Rus misafirlerin talepleriyle karşılaşıyoruz. Bu yılbaşında fazla miktarda iç piyasadan misafir alacağımızı sanmıyorum. Yılbaşında otellerde müzik programları olacaktır. Ancak sanatçıların büyük bölümünün Kıbrıs'ı tercih edeceğini sanıyorum'' diye konuştu. (AA)

Havalimanında panik yaşandı




Bangkok seferini yapmaya hazırlanan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağına yakıt nakil aracı çarptı. Çarpma sonucu uçağın sol motorunda hasar meydana geldi. Gece saat 00.15 sıralarında meydana gelen kaza şu şekilde gelişti; Türk Hava Yolları’nın TK–68 sefer sayılı İstanbul-Bangkok seferini yapmaya hazırlanan uçağa, yolcu alımı öncesi yakıt alması için Turkısh Opet’e ait yakıt nakit aracı yaklaştı. Bu sırada araç uçağın sol motoruna çarptı. Çarpma sonucu uçağın motorunda hasar meydana geldi. Kaza sonrası olay yerine gelen teknisyenler uçakta incelemelerde bulundu. Yapılan bakımın ardından uçak seferden çekildi. 267 yolcu havalimanında sabahlamak zorunda kalırken, yolcular 05.40’ta THY tarafından tahsis edilen başka bir uçakla Bangkok’a gönderilecek.

BRITISH AIRWAYS UÇAĞININ MOTORUNDAN YAĞ SIZDI
LONDRA-Dubai seferini yapan British Airways’e ait yolcu uçağı motorundan yağ sızması sonucu divert ederek Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

Alınan bilgiye göre; British Airways’in Londra-Dubai seferini yapan Boeing 777-200 tipi yolcu uçağının motorundan yağ sızdı. Uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Saat 03.10’da sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştiren yolcu uçağı bakım için hangara çekilirken, uçakta bulunan 228 yolcu otellere yerleştirildi. (DHA)

Tomtom Suites`e bir ödül daha !.



75 yıldan fazladır dünyanın lider turistik rehber kitabı olan Fodor`s, Tomtom Suites`in Fodor`s Choice Awards`a seçildiğini duyurdu.TripAdvisor Travellers Choice ve International Hotel Awards`dan sonra; Tomtom Suites yılı yine çok değerli bir ödülle kapatıyor.
Dünyanın en iyi yerlerinin keşfedilip, görülmeye değer yerlerini milyonlarca insana öneren rehberde, 2012 yılında kendi alanın en iyisi Tomtom Suites oldu.  Servis, kalite ve fiyat kriterleriyle 2012 yılında kendi alanının en iyisi olarak değerlendirilerek, her şehir ve ülke için sadece 15 otel Fodor`s Choice`e layık görülüyor ve ödüllendiriliyor.  
1988 yılından bu yana Fodor`s uzmanları ve editörleri yüz aday arasında, seyahatlerinde dünyadaki binlerce oteli, restoranı ve turistik cazibe alanlarını görüyor, kalıyor, inceliyor ve değerlendiriyor.  
Fodor`s 75 seneden fazladır okuyucularına sadece en iyi ve görülmeye değer yerleri, gizli saklı lezzetli restoranları ve kaçırılmaması gereken müzeleri tavsiye etti. 
Sadece gerçekten Fodor`s listesine girmeye hak kazanacak kadar dikkat çekici kalitedeki iş yerleri seçiliyor ve bu ödüle layık görülüyor.
Tomtom Suites Genel Müdürü Ali Doğan Çamak; “2012 yılının Tomtom Suites için ödüllerle dolu bir yıl olduğunu ve sadece seyahatseverlerin yazıları, tavsiyeleri ve değerlendirmeleri sonucunda verilen Fodor`s Choice ödülüne layık görülmekten gurur duyduklarını” söyledi.  
Çamak ayrıca, Tomtom Suites`in önümüzdeki yıllarda da kendini geliştirerek daha pek çok ödüle hak kazanacağının sinyalini verdi.

kaynak:http://www.haberturizm.com/News/Yeme---Icme/27122012/Tomtom-Suitese-bir-odul-daha-.php

Turizm profesyonelleri 'Lüks Termal’i tartışacak...




1.Uluslararası Luxury Termal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi, NG Güral Afyon’da düzenleniyor. İlk olma özelliği taşıyan zirve, 15-16 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yaşlanan Avrupa için turizm sektöründe yeni ürün arayışı hızlandı. Gelecek 20 yıllık süreçte Avrupa’da her üç kişiden biri 60 yaşın üzerinde olacak. Avrupalılar bugün ne kadar tatil arayışı içinde olsalar da, yarın yaşam kalitelerini düşüren küçük bedensel ağrılarından kurtulma ve zinde kalma ihtiyaçları için yerler arayışında olacaklar.
Ülkemiz bu ihtiyaçları karşılama konusunda lider olma yönünde, hızla ürün geliştirmekte. Gelecek tarihte Afyon, Avrupa’nın termal sağlıklı yaşam merkezine dönüşecek. Afyon, başta NG Güral Afyon Wellness & Convention olmak üzere birçok değerli yatırıma tanık oluyor. Termal otelcilikte “üst seviyede hizmet konsepti” anlamına gelen ‘Luxury Thermal’ kavramı, Avrupalı tur operatörleri ve seyahat acentalarının katılımıyla, Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘1. Uluslararası Luxury Termal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi’nde tartışılacak. “Yaratan anlayışla” gerçekleştirilecek zirve, 15 – 16 Ocak tarihlerinde, NG Güral Afyon ev sahipliğinde yapılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan yaptığı açıklamada, termal turizmi, bakanlığın gelişimindeki en önemli ve öncelikli turizm dalı olarak değerlendirdiklerini kaydederken; ‘Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli bulunuyor ve gelecek yıllarda büyük bir atılımla yeni tesisleri hizmete sokarak bu konuda dünya liderliğine oynamak istiyoruz’ dedi.
15-16 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 1. Uluslararası Luxury Termal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi ile termal turizme yepyeni bir anlayış kazandırmak, Avrupa’ya Türkiye’nin “luxury thermal” konusundaki çalışmalarını tanıtmak ve Avrupa’daki ihtiyaçla ülkemizdeki arzı buluşturmak amaçlanıyor.

kaynak:turizmaktuel

Fettah Tamince, Rixos'un Kazakistan'daki üçüncü otelini açtı





Kazakistan’ın Borovoe bölgesindeki ilk 5 yıldızlı otel olma özelliğine sahip Rixos Lake Borovoe, 2013’e günler kala açıldı. Kazakistan’da göller bölgesi olarak bilinen ve turistlerin gözde destinasyonu Borovoe’de konumlanan Rixos Lake Borovoe, zincirin ülkedeki üçüncü halkası oldu 


Rixos Hotels, 2012’nin son açılışını Kazakistan’ın göller bölgesinde yaptı. Kazakistan’ın Borovoe bölgesindeki  ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğine sahip Rixos Lake Borovoe’nin açılışını Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince yaptı. Rixos Lake Borovoe’nin  gerçekleşen görkemli açılış töreninde Pet Shop Boys, Mustafa Sandal, Vera Brejneva, Batyrkhan Shukeev ve Anadolu Ateşi’nin de yer aldığı dünyaca ünlü sanatçılar sahne aldı.

KİMSENİN CESARET EDEMEDİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Rixos Lake Borovoe’nin açılış töreninde konuşan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, grubun istikrarlı büyüme stratejisinin devam edeceğine dikkat çekti.  Tamince,  “Bugüne kadar gidilmeyen ülkelere gidip, kimsenin yatırım yapmaya cesaret edemediği bölgelerde yatırımlar gerçekleştirdik. Gittiğimiz ülke ve şehirlere de hem Rixos’u hem de Türkiye markasını taşıdık. Bunun gururunu yaşıyoruz ve bu anlayışımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Kazakistan bizim için çok önemli bir destinasyon. Astana ve Almata’dan sonra Borovoye bölgesine de Rixos’u taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.


Kazakistan’ın İsviçresi olarak tanımlanan Borovoye bölgesinde yer alan Rixos Lake Borovoe, doğa harikası Shuchie Gölü’ne karşı konumlanıyor. Etrafı milli parkın çam ve huş ağaçlarıyla çevrili olan otelde 200 oda bulunuyor. 2200 metrekareye konumlandırılan SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu ile dört mevsim konaklama keyfinin yanı sıra sağlık kulübü, Türk hamamı, Fin saunası ve buhar banyolarıyla da misafirleri gençleştirecek ve yenileyecek bir çok uygulama sunuyor. Konferans ve ziyafet olanakları arasında 5 toplantı odası da yer alıyor. Lalezer Restoran ile Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin yemeklerini Kazakistan’a taşıyan Rixos Lake Borovoe’de göl manzaralı L’Olivo Ristorante’yle misafirler İtalyan mutfağının lezzetleriyle buluşuyor. 24 saat Butler hizmetinin verildiği Rixos Lake Borovoe, Borovoye köyüne ve tren istasyonuna 15 km Astana Uluslararası Havalimanı’na ise 287 km uzaklıkta bulunuyor.


kaynak:turizmguncel

'Toros Canavarı' Yeniden Antalya Devlet Tiyatrosu Sahnesinde


Antalya Devlet Tiyatrosu, 'Toros Canavarı' adlı oyunu yeniden sahneleyecek.22 Şubat 2012'de perde açan geçen sezonun en sevilen oyunlarından 'Toros Canavarı' adıl oyun, 26-29 Aralık ve 2013'ün ilk haftası Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet...

Antalya Devlet Tiyatrosu, 'Toros Canavarı' adlı oyunu yeniden sahneleyecek.  
22 Şubat 2012'de perde açan geçen sezonun en sevilen oyunlarından 'Toros Canavarı' adıl oyun, 26-29 Aralık ve 2013'ün ilk haftası Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde yeniden izleyicilerle buluşacak. 

Aziz Nesin'in yazıp Ali Meriç'in yönettiği 2 perdelik oyunda Fatih Kahraman, Senem Şahin, Sedat Mayadağ, Gerçek Sağlar, Selim Türkışık, Ebru Zeliha Sırkıntı rol alıyor. - ANTALYA



kaynak:07mansethaber