18 Aralık 2012 Salı

Artık uzayda da iddia sahibiyiz

 


Başbakan Erdoğan, Göktürk-2 uydusunun fırlatılmasıyla ilgili ''Bugün Türkiye için miletimiz için tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz'' dedi.
ANKARA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk-2 Uydusu'nun TÜBİTAK'ın ODTÜ yerleşkesinden canlı olarak izlenen fırlatma töreninde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye ve millet adına çok büyük iftihar anının yaşandığını söyledi.
Hayali gerçeğe dönüştürmüş olduk
Erdoğan, ormanları, sahilleri, deniz kirliliklerini, kentsel gelişimi, kaçak yapılaşmayı Göktürk-2 uydusuyla daha kolay takip edebileceklerini ifade eden rdoğan, şunları belirtti:
''En önemlisi de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin keşif ve gözetleme ihtiyacını 2,5 metre çözünürlüğü olan görüntüler gönderen bu uydumuzla çok daha net şekilde karşılamış olacağız.

Elbette bugün Türkiye için milletimiz için gerçekten tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye olarak geçmişte de uzaya uydu gönderdik, ancak bugün gönderdiğimiz Göktürk-2 uydusu bu alanda artık iddia sahibi bir ülke konumuna yükseldiğimizin de somut bir ispatı oldu. Şu anda kendi uydusunu imal edebilen 25 ülkeden biri konumuna yükseliyoruz.

Dünyada uydu fırlatabilen 11 ülke var. İnşallah TÜBİTAK'ın, TUSAŞ'ın diğer kurumlarımızın yapacağı çalışmalarla kendi fırlatma istasyonlarımıza sahip bir ülke olabilmek için de imkanlarımızı seferber edecek Türkiye'yi bu seviyelere de ulaştıracağız.
Biz ülke olarak, millet olarak yaparız dedik ve yaptık. Bir hayal kurduk o hayalin peşinden koştuk, o hayali plana, projeye dönüştürdük ve ardından somut bir biçimde işte bugün o hayali gerçeğe dönüştürmüş olduk.''


kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/rss/112842--tarihi-bir-ani-hep-birlikte-yasiyoruz

Elite World Otelleri, yılbaşı gecesine özel canlı müzik ve eğlenceli şovlarla özel bir yılbaşı programı hazırladı.

 



Elite World İstanbul Hotel, Lalezar Balo Salonu'nda düzenlenen "Yılbaşı Balosu"' hoş geldiniz kokteyli ile başlıyor ve zengin yılbaşı menüsü, limitsiz yerli içki, dünya müziklerinden oluşan yerli ve yabancı geniş repertuarlarıyla "İstanbul Orkestrası", DJ performans, sürpriz çekilişler, oryantal show, şampanya ikramı ile devam ediyor.

Executive Chef Aydın Gül tarafından hazırlanan yılbaşı menüsünde; geniş ordövr tabağı, karidesli, sebzeli ve dağ mantarlı "Vol- au -Vent", "Kestaneli Hindi Sarması" gibi özel lezzetler yer alıyor. Bu özel paketin kişi başı fiyatı KDV dahil 249 TL.

Yeni yıl gecesini İlham Gencer ve İpek Dinç'in canlı performansı eşliğinde geçirmek isteyenler için Jazz Company iyi bir alternatif. Yeni yıl menüsü, canlı müzik, limitsiz yerli içki ve şampanya ikramının olduğu paket, kişi başı KDV dahil 159 TL.

Ayrıca yeni yılı piyano ve keman müziği eşliğinde romantik bir ortamda geçirmek isteyenler The Brasserie'yi tercih edebilir. The Brasserie'de yeni yıl menüsü, limitsiz yerli içki ve şampanya ikramının olduğu paket, kişi başı KDV dahil 109 TL.

Elite World İstanbul'un sunduğu özel ''Yılbaşı Konaklama Paketi''nde ise yılbaşı balosu, aynı gece deluxe odada konaklama, zengin açık büfe brunch, Fit Life SPA and Health Center kullanımı yer alıyor. Bu çok özel paketin kişi başı fiyatı ise KDV dahil 170 Euro.

Elite World İstanbul'un bu yıl da çocuklara yönelik olarak düzenleyecek olduğu "Çocuk Balosu"'nda zengin açık büfe, limitsiz meşrubat servisi, çizgi film gösterimi, palyaço, eğlenceli animasyonlar ve birçok sürpriz yer alıyor. Çocuk balosunda 0-6 yaş arası ücretsiz, 7-12 yaş arası ise kişi başı KDV dahil 55 TL.

ELİTE WORLD PRESTIGE HOTEL YILBAŞI PROGRAMI

Yılbaşı gecesini Taksim'de konforlu bir durak noktası olan Elite World Prestige Hotel'de geçirmek isterseniz Manolya Balo Salonu'nda düzenlenen yılbaşı programına katılabilirsiniz.

Elite World Prestige Hotel'in "Yılbaşı Balosu"nda; hoşgeldiniz kokteyli, zengin yılbaşı menüsü, limitsiz yerli içki, "T&T Grubu" ile canlı müzik, DJ performans, sürpriz çekilişler, oryantal show yer alıyor. Bu özel paketin kişi başı fiyatı KDV dahil 179 TL.

Executive Chef Aydın Şahin tarafından hazırlanan Elite World Prestige Hotel yılbaşı menüsünde zengin meze tabağı, deniz mahsülleri krep, pancar soslu şefin özel salatası, "Kestane Soslu Hindi Tandır", ''Baked Alaska'', yeni yıl pastası gibi geleneksel lezzetler yer alıyor.

Elite World Prestige Hotel'in sunduğu özel ''Yılbaşı Konaklama Paketi''nde; yılbaşı balosu, aynı gece konaklama, gecenin sabahında brunch, Fit Life Spa &Health Center kullanımı yer alıyor. Bu çok özel paketin kişi başı fiyatı ise KDV dahil 139 Euro.

kaynak: http://www.turizmdebusabah.com/haberler/elite-world-otellerinin-yeni-yil-programlari-belli-oldu-63048.html

Rusya'da en pahalı şehir artık Moskova değil

 

 

 

 

Rusya'da en pahalı şehir artık Moskova değil

Ocak-Ağustos döneminde Rusya'da halkın gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 3,9 artarken, Moskova'da yüzde 6,9 geriledi. Böylece başkent, Çukotka'dan sonra gelirlerin en fazla gerilediği kent oldu.



Rusya'da en pahalı şehriler hangileri? Duma'ya bağlı Toplum Konseyi'nin yayımladığı "Tüketici Fiyatlarları Endeksi", halkın reel giderleri baz alındığında başkent Moskova'nın hayat pahalılığında bazı kentlerin gerisinde kaldığını bir kez daha gösterdi.

İnterfaks ajansının sonuçlarını aktardığı rapora göre, Rusya'da nüfusu 1 milyonun üzerinde olan kentlerde yaşayanların aylık ortalama reel giderleri geçtiğimiz kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 artarak 12 bin 310 rubleye ulaştı.

Giderlerde en büyük pay 3 bin 908 ruble ile otomobil giderleri ve 3 bin 855 ruble ile konut hizmetlerinin. Bu rakam gıdada 2 bin 882, ilaçta bin 664 ruble.

Halkın aylık giderlerinin en yüksek olduğu yerler Habarovsk (16 bin 355), Yekaterinburg (13 bin 401) ve Krasyonarsk (13 bin 9). En düşük rakamlar ise Ufa (11 bin 212), Omsk (11 bin 326) ve Voronej'de (11 bin 404).

Verileri değerlendiren Kommersant gazetesinin Dengi (Para) eki, "Yakında 'Moskovalı gibi yoksul' ifadesi günlük konuşmaya yerleşecek" yorumunu yaptı.

Ocak-Ağustos döneminde Rusya'da halkın gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 3,9 artarken, Moskova'da yüzde 6,9 geriledi. Böylece başkent, Çukotka'dan sonra gelirlerin en fazla gerilediği kent oldu. İlk 10 ayda bu düşüş yüzde 9,1'e kadar çıktı.

TÜKETİCİ SEPETİ KAÇA DOLUYOR?

Rusya'da devletin, yoksulluk sınırını ve sosyal yardımları belirlemede baz aldığı tüketici sepetinin maliyeti artıyor. Zorunlu temel ihtiyaç maddelerinden oluşan gıda sepetinin ortalama maliнeti geçtiğimiz ay 2 bin 882 rubleye (yaklaşık 96 dolar) çıktı.

Bu rakam en yüksek Habarovsk (3 bin 606 ruble), en düşük Nijni Novgorod'da (2 bin 441 ruble).

Ekmek, terayağı, sıvı yağ, borş çorbası için gereken sebzeler, lor peyniri, yumurta, sığır eti, domuz eti ve tavuk etinden oluşan gıda sepeti kasım ayı itibarıyla Moskova'da 2 bin 828 rubleye doluyor.

Temel ilaçların ortalama maliyeti Moskova'da 1638, Habarovsk'ta 1906, St.Petersburg'da 1596, Samara'da 1572 ruble.

Benzin ve araç teknik muayenesi Rusya genelinde 3 bin 908 rubleye mal oluyor. Bu rakam en yüksek St.Petersburg (4 bin 394 ruble), en düşük Stavropol'de (3 bin 631 ruble). Moskova'da 4 bin 67 ruble. Konut genel giderlerinin ortalama maliyeti 3 bin 941 ruble. (Turkrus)
kaynak: http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusyada-en-pahali-sehir-artik-moskova-degil-63092.html

OTI Holding Avrupa'ya devlerin hakim olduğu ülkeden girecek

OTI Holding Avrupa'ya devlerin hakim olduğu ülkeden girecek

18.12.2012 / 16:57:30

OTI Holding Avrupa'ya devlerin hakim olduğu ülkeden girecek



2013 yılı için yüzde 23 büyüme hedefi belirleyen OTI Holding, yeni yapılanma süreci ile Avrupa pazarına da girmeye hazırlanıyor.



Fatih GÖNÜL / TurizmdeBuSabah - Antalya

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bektaş, şirketin 20'inci kuruluş yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen gala gecesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AYHAN BEKTAŞ: WTTC TOPLANTISINI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi'ne (WTTC) seçilen iki Türk isimden biri olan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, konseyin lobi gücüne dikkat çekerek WTTC'nin yıllık toplantısını Türkiye'ye getirmek istediklerini belirtti. Bektaş, "Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi, havacılıktan konaklamaya kadar turizm endüstrisini temsil eden isimlerden oluşan lobi gücü çok yüksek bir lig. O ligin içinde Türkiye'yi temsil edeceğiz. Dünya turizm konseyinin toplantısı her yıl bir ülkede yapılıyor. Üç yıl öncesinden karara bağlanan WTTC'nin yıllık toplantısını en geç 2015'te Türkiye'ye getireceğiz. Lobimizi güçlendirmek için çalışacağız. 2023 hedefini gerçekleştirmek adına o lobiyi kullanacağız" diye konuştu.





COŞKUN YURT: AVRUPA'YA ALMANYA'DAN GİRECEĞİZ

OTI Holding Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt ise 2014 yılı ile birlikte Avrupa pazarına giriş yapacaklarını açıkladı. 2013 yılında yüzde 23 büyüme hedeflediklerini ve gerçekleştirecekleri yapısal yatırımlarla 2014 yılında Avrupa'ya açılacaklarını dile getiren Yurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılında hizmet vereceğimiz toplam turist sayısı yaklaşık 2 milyon 400 bini, ciromuz da yaklaşık 1.8 milyar doları bulacak. 2013 yılında insan kaynakları ve yapılanma anlamında çok ciddi hedeflere sahibiz. Çünkü herhalde 2014 yılı ile beraber Avrupa'ya girmiş olacağız. 2013 yılı Avrupa'ya giriş için bir hazırlık süreci olacak. Avrupa'ya devlerin olduğu yerden Almanya'dan gireceğiz."

İKİ YENİ OTEL İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Otelcilik alanındaki yatırımların da önümüzdeki dönemde artacağını söyleyen Coşkun Yurt, iki oteli bünyelerine katmak için görüşme halinde olduklarını açıkladı.



kaynak:  http://www.turizmdebusabah.com/haberler/oti-holding-avrupaya-devlerin-hakim-oldugu-ulkeden-girecek-63101.html

ALMANYA'DA XL AIRWAYS DA KIŞ UÇUŞLARINI DURDURDU

ALMANYA'DA XL AIRWAYS DA KIŞ UÇUŞLARINI DURDURDU
Geçtiğimiz haftalarda Sky Airlines Almanya'nın kış uçuşlarını durdurmasından sonra Almanya'da bir diğer tatil charter şirketi XL Airways de kış sezonu uçuşlarını durdurdu.
Alman seyahat pazarında havayolu sektörü zor günler geçiriyor. Ülkede havayolu sektörüne getirilen ağır vergiler, şirketleri zor durumda bırakırken, özellikle volümün düşük olduğu kış aylarında uçuşlar giderek riskli hale geliyor.
Geçtiğimiz haftalarda Kayı Grubu bünyesindeki Sky Airlines Almanya’nın kış uçuşlarını durdurmasının ardından, bu kez de tur operatörlerine charter hizmeti sunan XL Airways kış sezonunda uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. XL Airways yönetimi, 2013 yaz sezonunda yeniden uçuşlara başlanılacağını bildirdi.
XL Airways’in 2012/2013 kış sezonundaki uçuşlarının ise Hamburg Airways tarafından yapılacağı duyuruldu. Mali açıdan zor günler yaşayan XL Airways, Mayıs 2012’de Hamburg Airways ile bir yönlendirme komitesi oluşturmuş ve şirket yönetiminin bu komite tarafından sürdürüleceğini açıklamıştı.
2006’da kurulan ve toplam 5 uçağı ile faaliyet gösteren XL Airways’in Hamburg Airways ile birleşip birleşmeyeceği konusu ise Alman sektör çevrelerinde konuşulan bir konu.

kaynak:http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=68782

Pegasus'tan sivil havacılık tarihinin en büyük siparişi

 

 

Pegasus'tan sivil havacılık tarihinin en büyük siparişi

Pegasus Hava Yolları, Airbus’a 12 milyar USD değerinde verdiği A320neo ve A321neo’dan oluşan 100 uçaklık siparişi ile bir rekora imza atarak, Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak siparişini verdi.

1 Kasım 2005 tarihinde başladığı tarifeli uçuşlarla “geleceğin filosunu” kurmak üzere harekete geçen Pegasus Hava Yolları’nın 2023 vizyonu çerçevesinde filosuna katacağı yeni uçakların siparişi; Pegasus’un Aeropark’taki Yeni Yönetim Merkezi’nde düzenlenen bir imza töreni ile kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine; Airbus Avrupa ve Asya Kıdemli Başkan Yardımcısı Christopher Buckley , ulaştırma, sivil havacılık ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat birlikte gerçekleştirdi. Pegasus olarak Türkiye’yi uçmanın kolay yolu ile tanıştırmak amacı ile imza attıkları ilklere bir yenisini daha eklemekten gurur duyduklarını belirten Sabancı ve Haybat sözlerine; “Pegasus olarak yola çıktığımız 1 Kasım 2005 tarihinde bu yolun uzun bir yol olduğunu biliyorduk. İlk günden itibaren ülkemiz sivil havacılık sektörünü yeniliklerle tanıştırdık; büyüdük, yenilendik, değiştik, değiştirdik…. Yine durmuyoruz ve bir kez daha “Bu da yetmez” diyerek ilerlemeye devam ediyoruz.” şeklinde başladılar.

Haybat: “Hızla Büyüdük, 2011’de Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Hava Yolu Olduk”

Türkiye’yi uçmanın kolay yolu ile tanıştırdıklarını ve ilk uçmaya başladıklarından bu yana toplam 49 Milyon misafir uçurduklarını belirten Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat konuşmasında; “Operayonumuz sayesinde misafirlerimizi düşük maliyetli hava yolu taşımacılığı ile tanıştırdık. Yola çıkarken misafirlerimize şu 3 temel noktanın sözünü vermiştik: uygun fiyatla uçabilmeleri, gidecekleri yere zamanında varabilmeleri ve seyahatlerini yeni uçaklarla yapabilmeleri... Geçen bu yedi yıllık süre içerisinde bu sözümüzü tuttuk ve misafirlerimizi sürekli yenilikçi uygulamalar ile tanıştırdık. Yedi yılı geride bırakırken haftada 1.700 tarifeli uçuş gerçekleştiren, Aralık 2012 itibari ile filo yaşı 3,86 olan, 42 uçaklık bir filoya sahip, ilk günden bu yana 49 milyon misafire hizmet etmiş, 26 ülkede toplam 62 destinasyona uçan Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havayolu**’na dönüştük. Pegasus olarak Türkiye’de havacılığı biz başlatmadık ama modelimiz, gerçekleştirdiğimiz yenilikçi uygulamalar ile biz değiştirdik” dedi.



Sabancı: “Türk Sivil Havacılık Tarihi’nin en büyük uçak siparişini veriyoruz”


Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise konuşmasında; “İlk uçuşa başladığımızda o zaman için Türk özel sivil havacılık tarihinin en büyük siparişine imza atmıştık. Şimdi, gelecek 10 yıla baktığımızda bir havayolunun insan kaynakları dışındaki en önemli değerinin uçak filosu olduğu gerçeğinden hareketle bir kez daha kendimize ‘bu da yetmez’ diyerek filomuzu genişletmek üzere bugün tarihi bir uçak siparişine imza atıyoruz. Bu sefer, sadece özel sektörün değil, Türk Sivil Havacılık Tarihi’nin en büyük siparişini veriyor ve dünyanın önde gelen uçak üreticisi Airbus ile 12 milyar dolar* değerinde toplam 100 adetlik A320neo ve A321neo uçak siparişi anlaşmamızı büyük bir coşku ile imzalıyoruz. Pegasus olarak yaptığımız bu yatırım, verdiğimiz bu 100 uçak siparişi ile Türk sivil havacılığının gelişmesinde elimizi taşın altına koyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Airbus Genel Müdür Yardımcısı Christopher Buckley ise konuşmasında; “Türkiye hızla Avrupa’nın en dinamik ticari havacılık pazarı haline geliyor ve Pegasus da bu dönüşümün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Pegasus Hava Yolları’nın böyle büyük bir sipariş ile Airbus’ın yeni müşterisi olmasından büyük gurur duyuyoruz ve A320neo filoları ile yeni başarılara imza atmalarını diliyoruz. Ortaklığımızın uzun yıllar sürmesini umuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, 12 milyar USD’lik Airbus A320neo ve A321neo’dan oluşan 100 adetlik uçak siparişinin imza töreni;  Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın şahitliğinde gerçekleştirildi.

Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük siparişi niteliğindeki 100 uçaklık siparişin ilk uçağının tesliminin 2015–2016 itibarı ile, son uçağının tesliminin ise 2022 yılı sonlarında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.



Airbus A320neo ve A321neo Hakkında Teknik Bilgi:

A320neo’lar tek sınıfta 180 koltuk kapasitesi ile azami kalkış ağırlığı 79.000 kg, 37.57 m uzunluğunda 5.200 km menzile sahip, sınıfının en yeni uçaklarıdır. A320neo uçaklar, yeni motorları sayesinde 1.2 ton daha fazla yük taşıyabilmektedirler.

A321neo’lar ise tek sınıfta 220 koltuk kapasitesi ile azami kalkış ağırlığı 93.500 kg olan,
44.51 m uzunluğunda 5.000 km menzile sahip, sınıfının en yeni uçaklarıdır. Yeni motorları sayesinde  A321neo uçaklar da 2.7  ton daha fazla yük taşıyabilmektedirler.

A320neo ve A321neo daha verimli yeni nesil motorları ve “sharklet” (kıvrık kanat uçları) sayesinde; yıllık uçak başına %13 yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Her uçak için yılda 3.600 ton daha az karbondioksit salınımı ile karbon emisyonunda da çift haneli azalma sağlayan uçaklarda motor gürültü seviyesine de azaltılmıştır.

*Teslim tarihindeki liste fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır.
** Official Airline Guide’ın ( OAG) 2011 Raporu’nda 2010-2011 karşılaştırmalı kapasite verilerine göre Pegasus Hava Yolları, Avrupa’nın En Büyük 25 Hava Yolu arasında “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Hava Yolu” olarak yer almaktadır.

kaynak:http://turizmnews.com/haber/pegasustan-sivil-havacilik-tarihinin-en-buyuk-siparisi-966.html

Rixos Premium Belek, Avrupalı yöneticilere ödülleri dağıttı

Rixos Premium Belek, Avrupalı yöneticilere ödülleri dağıttı


Rixos Hotels ve Porsche sponsorluğunda düzenlenen turnuvada Netto kazananları ‘‘Guido Bennecke Marketing Consulting’’ takımı olurken  Brutto kazananları ise  ‘‘Hoschbach Immobilien’’  ekibi oldu.

Turizm devi Rixos Hotels ve lüks otomotiv sektörünün lideri Porsche’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. Manager’s Golf Cup turnuvasının  Netto kazananları ‘‘Guido Bennecke Marketing Consulting’’ takımı olurken Brutto’dan ise ‘‘Hoschbach Immobilien’’ takımı oldu. Guido Bennecke Marketing Consulting takımında Tomasz Filipek, Agnieszka Dabrowska-Filipek, Christian Feldmann, Michael Schlemmer; Hoschbach Immobilien takımında ise Michael Blömacher, Christoph Holschbach, Andreas Senckenberg, Ulrich Hoschbach ödüllerini 15 Aralık 2012 tarihinde Rixos Premium Belek’te Manager’s Golf Cup’a özel hazırlanan gala yemeğinde aldı. Ödül olarak 8 kazanana  4 gece Rixos Premium otelinde konaklama imkanı verildi.
        
Üst düzey yöneticiler arasında yeni fikirler geliştirmek amacıyla düzenlenen turnuva, Türk turizminin geldiği noktayı göstermek ve Belek’deki golf sahalarını tanıtmak açısından da  büyük önem taşıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manager’s Golf Cup’a  bu sene de ilgi büyüktü.


kaynak:http://www.tourexpi.com/tr-tr/news.html~nid=68384

Şirince, Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Binlerce ............ misafire Hazırlanıyor...


Şirince, Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Binlerce ............ misafire Hazırlanıyor...

Maya takvimine göre dünyanın sonu olan 21 aralık 2012'ye sayılı günlere kala, kıyamet sonrası ayakta kalacağına inanılan 2 yerleşim biriminden biri olan İzmir, Efes'e bağlı Şirince Köyü, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce gerizekalının akınına uğruyor. Muhtar Niyazi Alsel, yöre halkı olarak bu kadar salağı bir arada görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Gelen konuklarımızı ceplerindeki son kuruşa kadar silkelemek bizim için daha da büyük bir mutluluk kaynağı olacak" sözleriyle Şirince'nin 21 Aralık hazırlıklarından bahsetti.
21 Aralık'ın yaklaşmasıyla birlikte hissedilir biçimde hareketlenmeye başlayan Şirince'de, Muhtar Niyazi Alsel, bu sabah düzenlediği basın toplantısıyla köydeki genel atmosfer hakkında bilgiler verdi. Kaba bir hesapla 20 bin kişinin kalkıp köylerine gelmesine inanmakta halen güçlük çektiklerini kaydeden Alsel, "21 Aralık'ta gerçekten kıyametin kopacağına inandığı yetmiyormuş gibi bir de o kıyametten sadece bizim, bir de Fransa'da bizden hallice başka bir yerin kurtulacağına inanan bir kitleden bahsediyorum size. Şu an bir gece konaklamaya 10 bin dolar vermeyi gözden çıkaran misafirlerimiz bile var. Konaklama dediğim de ahırdan hallice bi yerde yatmak yani, yanlış anlaşılmasın. Mevcut tabloda, bu arkadaşların ceplerindeki parayı son kuruşa kadar almazsak adam değiliz" dedi ve ekledi:
"Gün bizim günümüz..."
"Şimdi böyle diyince yanlış anlaşılabilirim ancak buraya gelen insanların suratındaki o alıklığı görseniz, siz de aynısını yapardınız inanın. Mesih olmak isteyen varsa buyursun gelsin, buradan bin tane müritle çıkmazlarsa namerdim. Biraz ağzı laf yapan herkes bu dangozların malını mülkünü üstüne yapar gider, ben size o kadarını söyliyim... Hâl böyleyken, kimse kusura bakmasıni, biz de halkımızla, esnafımızla elimizden geleni ardımıza koymıycaz artık. Yıllardır yok şarap sat, yok balonla adam gezdir, yok eşşeğe bindir derken elimize 3 kuruş para ya geçti ya geçmedi. Gün bizim günümüz artık..."
Esnaf hazır
Muhtar Niyazi Alsel'in ardından mikrofonlara konuşan Şirince Köyü esnaflarından Samet Kalaylı ise "Allah'ın izniyle ayaklarındaki dona kadar alıp yolliycaz buradan" sözleriyle voliyi vurma konusundaki heyecanını dile getirdi. "Bizim yeğen 'Dayı bence şu hayvanların su içtiği yalaklara da birer yatak atıp, açık hava oteli diye kaktıralım' deyince o kadarı da olmaz artık dedim. İnanır mısınız, peynir ekmek gibi gitti mübarek" diyen Kalaylı, 21 Aralık gününe özel olarak yaptıkları hazırlıkları ise şöyle özetledi:
Özel sürprizler
"Kıyamet menülerinden tutun da, sokaklardan geçişlerin paralı olmasına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda. Bunların dışında, köy meydanında bir son yemek tablosu hazırlattık. Dileyen turistlerimiz, İsa'nın yerine kendi kafalarını sokarak bu anı 4000 dolar gibi cüzi bir ücret karşılığı ölümsüzleştirebilecekler. Ancak esas sürprizi sona saklıyoruz. 21 aralık gecesi bunları bi araya toplayıp 'Şimdi haber geldi, kıyametten sadece muhtarlık binası kurtuluyormuş. 100 bin lira veren varsa buyursun girsin, yalnız kontenjan sınırlı biraz acele edelim' diye gaza getiricez. O bina, ayakta rahat 20 kişi alır... 2 milyon lira, nereden baksan çok temiz para..."
Bu sürprizlerin dışında Şirince'de konaklayacak turistler için çeşitli etkinlikler hazırladıklarını da belirten Kalaylı, "Özel Kıyamet Turu" adını verdikleri programı da basın mensuplarıyla paylaştı:
İşte "Kıyamet Turu"
9.00: Sabah 9’da kalkarak Şirince’nin meşhur Kıyamet Horozu’nu dinlemeye gidiyoruz. Asırlardır kıyamete karşı birebir geldiği bilinen horoz sesini duyduktan sonra, arzu eden konuklarımızla beraber 7000 USD karşılığında horoza dokunuyoruz. (Sadece horoz dinleme 2500 USD)
10:00: Köy içi “doomsday” turumuzda, muhtarlık binamızı, köy çeşmemizi ve şu an otel olarak kullanılmakta olan eski köy kahvemizi panoramik olarak görüyoruz. Köy çeşmesinden içilecek su ve kahve binasına giriş ücretlidir. (Kişi başı 3000 USD)
10:30 Kıyamet Kahvaltısı: Bir bardak çay, bir dilim beyaz peynir ve 3 adet zeytin'le yapılacak hafif bir kahvaltı. Kıyamet sonrasındaki kıt kaynaklar için hazırlık niteliğinde. Kişi başı fiks menü 800 USD...
12.00: Kıyamet tavlası. Köy meydanında bildiğin tavla oynuyoruz. Oyun başı 600 USD. 5 elin 3'ünü alan kazanır. Parayı kaybeden öder.
13.00: Köyümüzde ilk evi yaparak buraya yerleşimi başlatan Hamdi Şirinoğlu'nun evini ziyaret ederek, adeta kıyameti önceden sezmiş bu ermiş kişiye mumla adaklarımızı yapıyoruz. Kıyametin uğurlu rakamı olan 666 mumun hepsinin birden yakılması, yine bugüne özel olarak 666 USD...
14.00: Köyün çevresinde keyifli bir doğa yürüyüşü.(Yaklaşık 12 dakika, 1200 USD). Ardından köyün el yapımı ürünlerin satıldığı sosyete pazarında geçirilecek serbest zaman.
15.00: Tarla workshop'u. Bir elden girişerek öğlene dek mevcut mahsülü alıyor, ayıklıyor, paketleyerek akşam üstü gelecek toprak mahsülleri ofisi arabasına hazır ediyoruz. Toprakla yakınlaşarak üzerimizdeki negatif elektrikten arınacağımız bu tarla turu mecburi ve 5000 USD tutarında...
17.00: Kıyamet yürüyüşü. Tarladan köy merkezine kadar yarım saat geri yürüyerek günün yorgunluğunu ve stresini atıyoruz. Tracking programı olarak düşündüğümüz bu yürüyüşün sonunda köy çeşmesinden enfes gazap suyu içmeye hak kazanıyoruz. Bardağı 300 USD.
18.00: Kıyamet namazı. Cami tarifesi: Sahne önü 7000 USD, arka açık alan (ayakta) 5000 USD, hanımlar tribünü 4000 USD. Namaz sonrası imamla hatıra fotoğrafı 350 USD. Tüm katılımcılara bir adet tesbih hediye...
19.00-24.00: Serbest zaman. (Saat başı 100 USD)
"Seneye de bekleriz..."
Kalaylı'nın ardından tekrar söz alan Muhtar Niyazi Alsel, bu olayı geleneksel hale getirerek her sene 14-21 Aralık tarihleri arasını "Şirince Şarap, Kıyamet ve Shopping Festivali" adıyla kutlamak istediklerini ifade etti. "Peki kıyamet bu sene kopmazsa bu insanlar kendilerini kazıklanmış hissetmeyecekler mi? Seneye tekrar gelmeleri konusunda onları nasıl ikna edeceksiniz?" şeklindeki bir soruya karşılık içlerinin rahat olduğunu ifade eden Alsel, son olarak şunları kaydetti: "Nolacak ya... 'Mayalar şaşırmış, 2013'teymiş kıyamet, seneye de bekleriz' deriz... Bunu yiyen, onu da yer. Bunları böyle böyle 10 sene getirsek köye, zaten ihya oluruz. Ondan gelelim deseler bile, biz almayız. Ne uğraşıcaz elin salağıyla..."

kaynak:http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=198720

Sümela Manastırı’na teleferik geliyor.






Trabzon`un Maçka ilçesindeki Karadağ`ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırı`na yaklaşık 800 metrelik teleferik kurulacak.
Trabzon`un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi`nde bulunan Karadağ`ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010 tarihinde ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı`na ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor.
Birleşik Arap Emirlikleri`nde faaliyet gösteren bir şirketin yönetim kurulu başkanı olan Dr. Necdet Kerem ve Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu tarafından 15 Ekim`de kurulan Uzungöl Teleferik İnşaat Turizm ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sümela Manastırı`na teleferik kurma projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.
Şirketin ortağı Şükrü Fettahoğlu, şirketin Trabzon`un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde 2 bin 403 metre mesafede teleferik projesini hayata geçirmek amacıyla kurulduğunu, ancak Trabzon Valisi Recep Kızılcık`ın isteğiyle Sümela Manastırı`nda da teleferik kurma çalışmaları yürüttüğünü söyledi.
Sümela Manastırı`nı görmek isteyenlerin ulaşım noktasında sıkıntı çektiğini ifade eden Fettahoğlu, ``Ben bile oraya çıkmakta sıkıntı yaşıyorum. Manastıra çıkmak bir hayli zor oluyor. Sümela Manastırı ziyaret potansiyeli bakımından çok zengin bir yer. Hristiyanlar için kutsal bir mekan`` dedi.
Fettahoğlu, ziyaretçi potansiyelini dikkate alarak 700, hatta tahsis edilecek alana bağlı olarak 800 metrelik teleferik kurmayı planladıklarını anlatarak, ``Teleferikle taşıma yapılacak. Projede sosyal tesis yer almıyor. Çünkü orada mevcut sosyal tesisler var. Oradan vatandaşlar ihtiyaçlarını giderebiliyorlar`` diye konuştu.
Teleferiğin ana kapıdan, mescidin altındaki düzlüğe kadar olan mesafede kurulacağını anlatan Fettahoğlu, şunları kaydetti: ``Sümela Manastırı`na yapacağımız teleferik projesinin maliyeti 7 milyon lira. Çalışmalara hemen başlayacağız. Teleferiği bu kış mevsiminde tamamlamayı ve yaz sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Uzungöl`e her gelen mutlaka Sümela`ya gider, Ayder`e gelen mutlaka Sümela`ya gider. Bu açıdan bakıldığında Sümela Manastırı bölgemiz için önemli bir turizm alanı. Biz de bu doğrultuda projemizi yürüteceğiz. İnanıyorum ki ulaşım noktasında sıkıntı ortadan kalkınca Sümela Manastırı`nı ziyaret edenlerin sayısı artacaktır.``

KAYNAK:http://www.haberturizm.com/News/Gezi/21112012/Sumela-Manastirina-teleferik-geliyor.php

İşte Türkiye`nin en büyük 25 otel zinciri.






İşte Türkiye`nin en büyük 25 otel zinciri.


Türkiye’de her geçen yıl gelişen turizm sektörü, ‘Türkiye’de Zincir ve Grup Oteller Araştırması’nda analiz edildi.
Ekin Grubu tarafından hazırlanan araştırmada, Türkiye’nin oda sayısına göre en büyük 25 otel grubu ve zinciri belirlendi. Rapora göre Türkiye’deki zincir ve grup otel sayısı 2001’den bugüne kadar ikiye katlanarak 165’e ulaştı.
Türkiye‘deki 165 zincir ve grup bünyesindeki otel sayısı 824, oda sayısı ise 400 bin. Bu toplam yatak kapasitesinin yüzde 67`sini oluşturuyor. Zincir ve grup otellerin yüzde 82’si yerli, yüzde 15’i yabancı yüzde 3’ü ise yerli ve yabancı ortaklı.
Türkiye`nin en büyük 25 otel zinciri…
Hilton İnt Grubu
Tesis sayısı: 22
Oda sayısı: 5 bin 519
Crystal Grubu
Tesis sayısı: 11
Oda sayısı: 5 bin 144
Rixos
Tesis sayısı: 10
Oda sayısı: 4 bin 533
InterContinental Grubu
Tesis sayısı: 16
Oda sayısı: 3 bin 394
Paloma-Diana
Tesis sayısı: 10
Oda sayısı: 3 bin 225
Kaya Grubu
Tesis sayısı: 9
Oda sayısı: 3 bin 76
WOW
Tesis sayısı:5
Oda sayısı: 2 bin 914
Club Voyage
Tesis sayısı: 7
Oda sayısı: 2 bin 785
Delphin Grubu
Tesis sayısı: 5
Oda sayısı: 2 bin 644
Limak Grubu
Tesis sayısı: 9
Oda sayısı: 2 bin 578
Dedeman
Tesis sayısı: 14
Oda sayısı: 2 bin 474
Majesty
Tesis sayısı: 7
Oda sayısı: 2 bin 376
Larissa Grubu
Tesis sayısı: 11
Oda sayısı: 2 bin 225
Kervansaray
Tesis sayısı: 8
Oda sayısı: 2 bin 115
Stone Grubu
Tesis sayısı: 4
Oda sayısı: 2 bin 112
Barut Grubu
Tesis sayısı: 8
Oda sayısı: 2 bin 97
Marriott
Tesis sayısı: 8
Oda sayısı: 2 bin 22
PGS-Pegas
Tesis sayısı: 3
Oda sayısı: Bin 948
Asteria Grubu
Tesis sayısı: 4
Oda sayısı: Bin 923
Accor
Tesis sayısı: 10
Oda sayısı: Bin 788
Starwood Grubu
Tesis sayısı: 7
Oda sayısı: Bin 777
Amara Grubu
Tesis sayısı: 4
Oda sayısı: Bin 777
Club Med
Tesis sayısı: 4
Oda sayısı: Bin 741
Aska
Tesis sayısı: 8
Oda sayısı: Bin 713
Anemon
Tesis sayısı: 16
Oda sayısı: Bin 632
KAYNAK:http://www.haberturizm.com/News/Konaklama/12122012/Iste-Turkiyenin-en-buyuk-25-otel-zinciri.php

ABD için vize ve randevu sisteminde değişiklik



ABD için vize ve randevu sisteminde değişiklik

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, ABD’ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri için yeni vize hizmetlerini uygulamaya koyuyor.

Açıklamada, 19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, vize randevusu alımlarında, vize ücreti ödemelerinde ve kurye ile gönderi hizmetlerinde yeni bir sistem üzerinden hizmet verileceği belirtildi.

ABD vizesi için başvuru randevuları usvisa-info.com adresindeki websitesinden ya da (0850) 252-6355 numaralı telefonu arayarak yapılabilecek.ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19 Aralık 2012, Çarşamba gününden itibaren, başvuru sahipleri, ABD vizesi için başvuru randevularını üstlenici firma olan CSC aracılığı ile usvisa-info.com adresindeki websitemizden ya da (0850) 252-6355 numaralı telefonu arayarak yapabilirler.

ABD'den arayan başvuru sahipleri (703) 439-2348 numaralı telefonu arayabilirler. Her iki telefona da yapılacak yerel aramalar ücretsizdir. Yeni sistemimizde randevu almak için ayrıca ücret ödemek gereği ortadan kalkacak ve randevu ücreti, vize başvuru ücretinin içinden tahsil edilecektir."

Telefonla randevu ve bilgi hizmetinin 19 Aralık 2012 tarihi itibarı ile başlayağı belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi:

"Başvuru sahipleri, çağrı ve bilgi merkezi aracılığıyla randevularını ilk 60 gün süresince Pazartesi-Cuma günleri 07:00-21:00 saatleri arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri arasında alabileceklerdir. Aynı saatler ABD'den arayan başvuru sahipleri için de ilk 60 gün süresince Pazartesi-Cuma günleri 07:00-21:00 arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri şeklinde geçerli olacaktır. Telefonla bilgi sistemi Türkçe, İngilizce ve Farsça olarak hizmet verecek, hem ABD Ankara Büyükelçiliği'nden hem de İstanbul Başkonsolosluğun'dan randevu alma imkanı sunacaktır.

Yine 19 Aralık'tan itibaren, vize başvuru ücretlerini nakit olarak ödemek isteyen başvuru sahipleri, ödemelerini Türkiye genelinde 959 noktada hizmet veren Akbank şubelerinde TL olarak yapabilecek, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen başvuru sahipleri ise otomatik telefon sisteminden yararlanarak ABD Doları olarak ödeyebileceklerdir.19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, başvuru sahiplerinin pasaportları, başvuru sırasında seçmiş oldukları PTT şubesine gönderilecektir. Kurye ile gönderi için ayrıca ücret gerekmeyecek ve pasaport gönderi ücretleri başvuru ücretinin içinde tahsil edilecektir.

Daha fazla bilgi için lütfen 19 Aralık 2012'de etkinleşecek usvisa-info.com vehttp://turkey.usembassy.gov/ adresindeki ABD Büyükelçilik websitesine bakınız ya da CSC'nin Facebook ve Twitter sayfalarını takip ediniz."

kaynak:http://turizmnews.com/haber/abd-icin-vize-ve-randevu-sisteminde-degisiklik-962.html

Sumahan Hotel'e "En İyi Tarihi Otel" ödülü





İstanbul Boğazı kıyısındaki Sumahan Hotel On The Water, uluslararası turizm arenasının en prestijli organizasyonlarından Dünya Lüks Otel Ödülleri-World Luxury Hotel Awards 2012’de Luxury Historical Hotel kategorisinde “En İyi Tarihi Otel” ödülünü kazandı.



Turizm profesyonelleri tarafından verilen, lüks segment otellerin en iyilerinin değerlendirildiği World Luxury Hotel Awards 2012 ödül töreni bu yıl Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlendi. Tüm dünyada 1000’in üzerinde otel, butik otel, resort ve özel adanın aday gösterildiği ve sadece en iyilerin değerlendirildiği bu organizasyonda Sumahan Hotel, geçmişten getirdiği mirasını İstanbul’un geleceğe dönük yüzü ve üstün hizmet anlayışıyla birleştirerek “Luxury Historical Hotel” ödülünü kazandı.

Sumahan Hotel On The Water, Boğaz’ın tamamına hakim manzarası, geçmişle bugünü ahenkle harmanlayan mimarisi, her zaman en iyiyi sunmaya adanmış hizmet anlayışı ile yerli ve yabancı tüm konuklarının gözdesi olurken turizm sektörünün tüm paydaşları tarafından “World Luxury Hotel Awards” ödüllerinde “Luxury Historical Hotel” ödülünü almanın haklı gururunu yaşıyor.

Sumahan Hotel

En İyi Tarihi Otel seçilen Sumahan, 19. yüzyılın ortalarında rakı yapımında kullanılan katkısız ispirto ‘suma’ üretimi için inşa edilen binada, İstanbul’un en otantik semtlerinden Çengelköy’de yer alıyor. Butler ailesinin sahip olduğu, nesillerdir ata yadigarı olarak büyük bir özenle korunan Sumahan, aslına uygun olarak restore edilirken, orijinal taş duvarları korundu. İsimlerini Kuzguncuk, Kanlıca, Vaniköy, Çubuklu, Kandilli gibi Boğaz semtlerinden alan 24 odasının tamamı İstanbul’un büyüleyici panoramasına hakim olan otel, samimi ortamıyla konuklarına her zaman en iyi servisi vermeyi amaçlıyor.


kaynak:http://turizmnews.com/haber/sumahan-hotele-en-iyi-tarihi-otel-odulu-957.html