7 Ocak 2013 Pazartesi

İSTANBULDA OKULLAR TATİL OLACAKMI

RESME TIKLA CANLI İZLE

Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. İstanbul beyaza büründü. THY'nin bazı seferleri iptal oldu. Birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul’da okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruya, "Şu ana kadar da okularımızda eğitime ara vermemizi gerektirecek herhangi bir olumsuz hava şartıyla karşı karşıya değiliz" yanıtını verdi.


KAYNAK :HÜRRİYET




Oteldeki hayat kadınları ve kondomları AKSAV’a fatura edince ..




Portakal’ın suyu çıktı: 3 Vakıf elemanı İstanbul’da 2 gecelik konaklama karşılığında 24.000 Liralık fatura çıkarınca, Antalya Altın Portakal organizasyonunda skandal ortaya çıktı.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) yöneticileri Göksel Kumsal, Hüseyin Şanlı ve Birol Kaya hakkında, festival için gittikleri İstanbul’da konakladıkları otelde, birlikte oldukları Türk ve Ukraynalı kadınların otel, içki ve yemek ile kadınlarla ilişki esnasında kullandıkları prezervatif (kondom) paralarını yaklaşık 24 bin liralık harcamayı AKSAV’a fatura ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

İstanbul’da konakladıkları otelde, birlikte oldukları kadınların otel, içki,  yemek ve kadınlarla ilişki esnasında kullandıkları prezervatif (kondom) paralarını AKSAV’a fatura ettikleri iddiasıyla Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın hazırladığı iddianamede, sanıkların 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

İhbarla ortaya çıktı
Olay, kendisini partili olarak tanıtan Kemal A.B.’nin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a yazdığı, birer nüshasını da İçişleri Bakanlığı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı.

3 ERKEK, 6 KADIN
Savcılığın hazırladığı iddianamede,  G.K., H.Ş. ve B.K.’nin, İstanbul’da kaldıkları otelde, Ukrayna uyruklu T.M., S.A., S.I., Rus uyruklu I.L. ile Türk kadınları G.Ş. ve S.P.’nin farklı zamanlarda konakladıkları belirtildi. İstanbul’da 2 gece kalan vakıf görevlileri, 24 bin 56 lira harcadılar. O dönemde, AKSAV’ın muhasebesinde çalışan D.B., iddianamedeki ifadesinde, otelden alınan faturaların şişirildiğini ve 8 bin liranın vakıf borcundan mahsup edildiğini söyledi. Muhasebeci D.B. de, usulsüz ödenen faturalar fark edildikten sonra H.Ş.’nin 10 bin 940, B.K.’nin da 4 bin 50 lirayı nakden ödediğini anlattı.

İhbarcıyla yüzleşmek istiyoruz
H.Ş. savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “1994’ten bu yana Antalya Altın Portakal Film festivali organizasyonlarının başındayım. İhbar mektubunu gönderen Kemal A.B. ile yüzleşmek istiyorum” dedi. B.K. ve G.K. de iddiaları reddetti.

kaynak:http://www.tourexpi.com/tr-tr/news.html~nid=69132

Kar yağışı uçuşları etkiliyor, işte THY'nin iptal ettiği iç ve dış hat seferleri



Türkiye genelinde etkili olmaya başlayan kar yapışı, THY'nin pek çok iç ve dış hat uçuşunun iptal edilmesine enden oldu.



TÜRK Hava Yolları (THY) Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti.
İPTAL EDİLEN İÇ HAT SEFERLERİ
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40’ta Iğdır ,06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25’te Kayseri, 20.30’da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.
Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35’te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00’da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan seferler iptal edildi.
İPTAL EDİLEN DIŞ HAT SEFERLERİ
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.
Türk Hava Yolları (THY), Yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.

kaynak:turizmguncel

Haberturizm Gazetesi


DEĞERLİ OKURLARIMIZ !

HABERTURİZM GAZETESİ TURİZM SEKTÖRÜNE YÖN VEREN GÜÇLÜ BİR GAZETE OLARAK ULUSLARARASI BÜYÜKLÜKTE BİR TÜRK MARKASI OLDUĞUNU KANITLAMIŞTIR.GAZETEMİZ HER GÜN ORTALAMA 50 000 KİŞİYE MAİL BÜLTEN İLE ULAŞTIRILMAKTADIR.SİZLERDE MAİL BÜLTENLERİMİZE ÜYE OLARAK YADA FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENEREK EN GÜNCEL HABERLERE ULAŞABİLİR SEKTÖREL GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDEBİLİR,İŞ İMKANLARINA ULAŞABİLİRSİNİZ !

GAZETEMİZ HER GÜN 50 000 KİŞİYE MAİL BÜLTEN İLE ULAŞTIRILMAKTADIR. TOP TRAVEL 2010 ÖDÜLLERİNDE 100 000 KİŞİNİN DEĞERLENDİRMESİ İLE EN ÇOK BEĞENİLEN VE TAKİP EDİLEN İLK ÜÇ GAZETEDEN BİRİSİ OLMUŞTUR.
Sayfa: 1.755 kişi bunu beğendi

Değişen Demografik yapı ve turizm entegrasyonu




Değerli okurlar, bu haftaki köşe yazımda bir sohbetimi aktarmak istiyorum sizlere. İsmini yazmamı istemediği için yazmıyorum ama anlaşılması gereken hususların da üstünü çizmek gerekiyor.

En son ne zaman İstanbul'a yolunuz düştü bilmiyorum, İstanbul'un kendi değişimi neredeyse tüm şehrin görüntüsünü değiştirmiş durumda. Parklarda sokaklarda şimdiye kadar görmediğimiz bir değişim var. Şehir güzelleşiyor, yeni cazibe alanları, yeni merkezler oluşturuluyor. Bu merkezlerin yerleşimcileri de değişiyor. Bu değişim kimilerimiz için “iyi yönde” addedilirken, kimilerimiz de “kötü bir gidiş” olarak nitelendiriyor. Olaya nasıl bakıldığından ziyade, bunların gerçekliği tartışılmalı. Ne kadar inkar edersek edelim, başörtülü ve çarşaflı bir nesil İstanbul gibi büyüyor.

Bu kalabalığın İstanbul'a egemen olması da, turizmden en fazla hizmet alan il olması dolayısı ile biz turizmcileri ilgilendiriyor. Sohbetinde bulunduğum mahallenin muhtarı anlatıyor; ''Bizim tatillerimiz yakın bölgelerde evler kiralamak olurdu, rahat edebileceğimiz bir otel yoktu, aslında değişen de bir şey yoktu. Hanımlar yine çamaşır bulaşık yemek derdindeyken, biz erkekler sohbet ederdik. Tek fark tebdili mekandı.''

Sonraları gelişen tatil anlayışını aktarırken daha konuya hakim ve kazanılmış bir zaferin gölgesinde konuşuyor. ''Şimdi ise uzaktan baktığımız otellerin bize göre şekillendiğini görüyoruz, iki havuz, alkol yok, kadın erkek bir arada sıkış tepiş barlarda gürültülü müzikler yok'' diyor. Tek derdi ise bu tarz bir otele bir yıl öncesinden rezervasyon yaptırıp, konfirme için sıra beklemesi olduğunu söylüyor. Peki, sevgili muhtarımın laf arasında kaydettiği şu söze söylenecek çok bir şey yok aslında, muhtarımız diyor ki ''bizler sizin işlettiğiniz otelleri fuhşun ve alkolün içildiği yer olarak görürüz, buradan gelen paranın da bize hayır getirmeyeceğini düşünürüz.''

İşte konunun özü bu sevgili okurlar. Muhtarın görüşü, belediyenin görüşü, valiliğin görüşü, onun görüşü, hükümetin görüşü ise, turizmde inisiyatif sahibi imza salahiyetindeki isimler de olaya böyle bakıyorlarsa, bir çarkın arasına takılmış zincir gibi sistemi yok edebilirler. Sistemin yurt dışı endeksli kanadında bu sorun yaşanmazken, kendini iç pazara angaje etmiş otellerin %20’leri geçemeyen ortalama doluluklarının asıl sebebinin TÜRKİYE'DEKİ DEMOGRAFİK DEĞİŞİMolduğunu, İstanbul ve daha birçok ilde turizm algılayışının değiştiğini, insanların değiştiğini ve sistemin çatladığını görmemiz gerekiyor.

Bizim sormamız gereken sorular ise şu ''Gelir geçer bunlar, bu anlayış da yok olacaktır'' demek, ya da ''Beş yıl ya da on yıl ne kaybederim, biz de bazı otellerimizi onlara göre şekillendirelim'' mi demeliyiz. İşte burada, hayat görüşü ve hayat tarzı ile para kazanmak ve otelini ayakta tutmak arasındaki içsel savaşımıza şahit oluyoruz.

Ülkemizde tatil isteyen %50'lik bir kısım var ki bunlar (onların tabiri ile) hizmetlerimizden memnun değil... Direnmenin getirileri kadar götürüleri de var ki, bu da sektöre para kaybettirmeye devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ''Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe direnmek lazımdır.''

Benim naçizane görüşüm ÇAĞDAŞ ve ETKİN TURİZM POLİTİKALARI ile değişen iç dinamiklere uyum sağlamaktır. Gerekirse Levent Kırca'nın babasının vefat haberini almış olduğu halde çıkıp sahnede insanları güldürmeye çalıştığı gibi PROFESYONELLİK içinde olmak ve bu süreci kazasız belasız atlatabilmektir.

Sağlıcakla kalın.

Umut Çakırhan

TripAdvisor dünyanın en iyi 10 spa otelini seçti



Seyahat sektörünün sanal devi TripAdvisor 2012 yılında dünyanın en iyi 10 spa otelini seçti.



İşte TripAdvisor kullanıcılarına göre 2012 yılının en iyi 10 spa oteli:

1. Esperanza - An Auberge Resort / Cabo San Lucas, Meksika

 
2. Shangri-La Hotel, Vancouver / Vancouver, Kanada



3. Corinthia Hotel London / Londra, İngiltere

 
4. Gili Lankanfushi Maldives / North Male Atoll, Maldivler

 
5. Seafield Golf & Spa Hotel / Gorey, İrlanda

 
6. Sandy Lane Hotel / Barbados, Karayipler


7. Grand Hotel Kronenhof / Pontresina, İsviçre

 
8. Capella Pedregal / Cabo San Lucas, Meksika

 
9. Rockliffe Hall / Hurworth-on-Tees, İngiltere

 
10. Banyan Tree Mayakoba / Playa del Carmen, Meksika

Turizm Bakanlığı'ndan TÜRSAB'a 'kaçaklara dikkat' uyarısı



Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Cemil Turan Kültür ve Turizm Bakanlığı adına TÜRSAB'a gönderdiği yazıda sektörü acentecilik bağlamında kaçak olarak gerçekleştirilebilecek faaliyetler konusunda uyardı. Alanya'da bu yaz yaşanan rafting turizmi faciasının da dile getirildiği yazıda spor turizmi yapan acentelerin gereken her türlü önlemi alması gerektiği belirtildi. 



"Turizm sektöründe kaçak olarak ifade edilebilecek her türlü izinsiz faaliyetin önlenmesi ülkemiz turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu tür faaliyetlere katılarak hayatını kaybeden turistlere ilişkin acı olaylarda dikkate alındığında ülkemiz turizminin ilerleyişine devam edebilmesi, destinasyon değerinin yükseltilebilmesi, insan hayatına verilen önemin gösterilebilmesi açılarından turist sağlığı ve güvenliği konularında gerekli hassasiyetin gösterilmesi öncelikli hedef olarak alınması gerekmektedir.
 
Son olarak 2012 yılı turizm sezonunda Antalya İli Alanya Ilçesinde bulunan Alara Çayı üzerinde ilan edilmiş bir parkur olmamasına rağmen Bakanlığımızdan belgeli bir seyahat acentası tarafından düzenlenen rafting sırasında botun alabora olması sonucu meydana gelen kazada 7 Alman turist yaralanmış, 1 turist ise hayatını kaybetmiştir.
 
Bu kapsamda yaşanan en son olay da dikkate alındığında izinsiz turizm amaçlı sportif faaliyet yapan kişi, kuruluş ve seyahat acentelerinin bu faaliyetlerinin mutlak suretle önlenmesinin önemi açıkça ortaya çıkmaktadır.
 
Bu nedenle 2013 turizm sezonu başlamadan ülkemiz turizmine zarar verebilecek bu tür kazaların önlenebilmesi için, sportif faaliyet organizasyonu yapan seyahat acentelerinin ilan edilmiş parkur alalarında faaliyet göstermesi, müşterilerinin güvenliği açısından dikkatli ve titiz davranmaları ve konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması hususunda uyarılmasında yarar görülmektedir.

kaynak:turizmguncel

Oteller 2013’te ne için yarışacak?


Turizmciler bu yıl yeni müşteri yerine 'müdavim müşteri'ye odaklandı. Türkiye-Avrupa Turizm Konseyi Başkanı Baraner, "Otellerin amacı mevcut müşterileri kaptırmamak" dedi.




Bu yıl Türkiye de dahil Akdeniz Çanağı'ndaki tüm turizm ülkeleri otellere düzenli gelen mevcut turisti kaçırmamak için birbiriyle yarışacak. Türkiye- Avrupa Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Hüseyin Baraner, "Avrupa'da şu anda trend 'müdavim müşteri', yani bir otele sürekli giden müşteriden yana. Bu yıl ülkelerin en büyük kozu bu. Türkiye'de bu oran müşteri memnuniyetinden dolayı çok yüksek" dedi. Baraner, Türk acente ve otellerin sürekli müşterileri bu yıl da otellerine çekebilmek için 'önceki yıllarda kaldığınız odanın aynısını ayıralım', 'istediğiniz servis elemanını seçin' gibi ayrıcalıklar sunduğunu kaydetti. Baraner, bu nedenle hem Türkiye hem de diğer ülkelerdeki otellerin müdavim müşterileri teker teker arayarak direk iletişime geçtiğini ve kişiye özel hizmete yöneldiğini anlattı. Baraner, "Bu yıl herkesin amacını elindeki mevcut turisti komşuya kaptırmamak" diye konuştu.

Baraner, diğer ülkelerin serviste Türkiye kadar başarılı olmadığını söyleyerek "Bir kere Türkiye'ye gelen tercihini bizden yana çeviriyor" dedi. Tourexpi sitesi tarafından yapılan araştırmada Alanya yüzde 42 ile en çok müşteri memnuniyetine sahip turizm beldeleri arasında ilk sırada geldi.


(Dilek Taş / Sabah)