2 Ocak 2013 Çarşamba

BENİMDE TURİZM İÇİN BİR PROJEM VAR DİYORSANIZ


BİR PROJEM VAR ! PROJE YARIŞMASI |  görsel 1

BENİMDE TURİZM İÇİN BİR PROJEM VAR DİYORSANIZ ; SİZİ PROJENİZİ DEĞERLENDİRMEYE DAVET EDİYORUZ. 20 MAYIS 2013 TARİHİNE KADAR PROJELERİNİZİ ptyb@email.com ADRESİNE GÖNDERİN SİZDE YARIŞTA YERİNİZİ ALIN.
2013 yılı ve sonrasında  ülkemizin yeni turizm projelerine daha fazla ihtiyaç duyacaktır. Bu projeler belkide ülkemizin turizm şekillenmesine yardımcı olacaktır. Projeleriniz her alanda olabilir , mimari işletimsel şehir yada bölge üzerine. Seçici kurul tarafından uygulamaya uygun görülen projeler gerekli merciilere iletilecek ve gündeme alınması sağlanacaktır. 
Projelerinizi bireysel yada ekip olarak ele alabilirsiniz. Üç katagoride seçimler yapılacaktır. 
1-En iyi Proje
2-En Özgün Proje
3-Doğaya duyarlı Proje
Katagorilerde seçici kurul ilgili uzmanlar tarafından oluşturulacaktır. Projelerin başarısı uygulanması ile sağlanacaktır. PTYB proje uygulayıcılarla sizi bir araya getirecektir.
Sizin için önemli bir fırsat doğabilir . İlk 6 proje arasına giren yarışmacılar ; bir toplantıda iş verenlerle buluşturulacak ve projelerini onlara sözlü anlatma fırsatı bulabileceklerdir. 
HAYDİ ŞİMDİ TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN PROJE ÜRETME ZAMANI..


Coşkun Yurt ATOR yönetim kurulu üyesi oldu




Coral Travel Genel Müdürü ve OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt, Rus Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) yönetim kuruluna seçildi. 



Coral Travel Genel Müdürü Coşkun Yurt ile TT – Travel (TUI Rusya) CEO’su Chris Mottershead birliğin yönetim kuruluna seçilen yeni isimler oldu. Coşkun Yurt, ATOR’un yönetimine seçilen ilk Türk olma özelliğini de taşıyor. 
Alexander Radkov’un yeniden birlik başkanı seçildiği genel kurulda, aidatlarını ödemeyen acentelerin üyelikleri de düşürüldü. - S7 Tour, ITEC ve Express Line üyeliği düşürülen acentelerden bazıları oldu.

kaynak:http://www.turizmguncel.com/

Antalya'da başkanlar düello ya başladılar.....

Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’a çok sert sözlerle yüklenen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ''Yusuf Bey’in psikolojik bir tedavi görmesi lazım'' dedi.

Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’a çok sert sözlerle yüklenen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Yusuf Bey’in psikolojik bir tedavi görmesi lazım. Bunu çok ciddi söylüyorum. Psikolojik bozukluk var. Normal değil. Bir dostu olarak doktora gidip, psikolojik tedavi görmesini tavsiye ediyorum” dedi.   
Kemer Gözcü’ye açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer gündemini değerlendirdi. Gül, açıklamalarında Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’a çok sert sözlerle yüklendi.
“GATAB, Kemer’in olmazsa olmazıdır” diye konuşan Gül, birleşme yapıldığı zaman GATAB’ın Kemer’de kalmasını sağlamaya yönelik çalışma yapacaklarını belirterek, “Olması mümkün görünmüyor ama olursa da Kemer Belediyesi’ne bağlı bir kuruluş olarak kalmasını istiyoruz. Çünkü Antalya ve Kemer arasından bir kopukluk var” diye konuştu.
Son çıkan kanuna göre resmi gazetede yayımlandıktan itibaren GATAB’ın görevinin sona ereceğine dikkati çeken Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu, “Bu konuda Kemer Belediyesi olarak hem Kaymakamlığa hem de GATAB’a yazı gönderdim. En azından ben GATAB’ın üyesiyim. Kötü bir şey olması beni de etkiler, Kaymakamlığa da bilgi için yazı gönderdim.”
Açıklamalarında Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’a çok sert yüklenen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yusuf Bey’in psikolojik bir tedavi görmesi lazım. Bunu çok ciddi söylüyorum. Psikolojik bozukluk var, normal değil. Bir dostu olarak doktora gidip, psikolojik tedavi görmesini tavsiye ediyorum. Yanlışlarla giden bir kurum. Onun için davalar açılıyor. İnşallah sonu selametle olur.”

kaynak:http://www.turizmaktuel.com/

Pasaport defter bedeli ve harç ücretlerine zam yapıldı




2013'e girilmesiyle yapılan yüzde 7,8 oranındaki zamla, pasaport defter bedeli ve pasaport harçları yükseldi.

2013 yılı ile birlikte Pasaport defter bedeli 72 liraya, 6 aya kadar olan pasaport harcı 92,55 TL'ye yükseltildi.

Diğer pasaprt harç ücretleri için belirlenen rkamlar ise şöyle oldu:

1 yıl için olanlar 135,20
2 yıl için olanlar 220,65
3 yıl için olanlar 313,25
3 yıldan fazla süreli olanlar 441,40


kaynak:http://turizmnews.com/