6 Nisan 2013 Cumartesi

POYD "DUYGUSAL ZEKA VE LİDERLİĞİ" KONUŞTU

Eczacıbaşı'nın CEO'su Erdal Karamercan, POYD üyesi turizmcilere ''Duygusal zeka ve liderlik'' konusunu anlattı. 

DEVAMI:http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=69831

Suçlular, 'Günübirlik evler'de saklanıyor...

Türkiye genelinde sayıları 30 bini geçen ‘günlük kiralık’ evler, devleti gelir kaybına uğratırken suça ve suçluya sığınak oluyor. Ticarî işletme gibi kullanılan evler, suçlular için cazibe merkezi haline geldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sadece bir kimlik fotokopisi karşılığında, kimi zaman kimlik bile sorulmadan kiralanabilen evlerin özellikle aranan kişiler tarafından tercih edildiğini, bazen fuhuş amacıyla saatlik bile kiralanabildiğini belirtti. Suçlular, otel veya yakınlarının evinde saklandığı zaman kolay deşifre edilmeleri sebebiyle ‘günübirlik evler’i tercih ediyor.
DEVAMI:http://www.turizmaktuel.com/haber-18014-Suclular_Gunubirlik_evlerde_saklaniyor_

Turizmcilerin istediği yasa nihayet çıktı




1998 yılında, 15 yıllık yurtdışı birikimiyle Türk turizminde yapılması gereken ve 25 maddeyi içeren bir kitapçık hazırlamıştım. Bu kitapçıkta belirtilen bir önerimiz daha "Kamu Kamplarının özelleştirilmesi" nihayet gerçekleşiyor.
DEVAMI :http://www.turizmaktuel.com/haber-18027-_Turizmcilerin_istedigi_yasa_nihayet_cikti

Ülkemizde Turizm.


Tarih, kültür ve olağanüstü doğal güzelliklerin içiçe yaşandığı Türkiye, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın ender turizm cennetlerinden biridir. Dört mevsimin tüm özelliklerinin her zaman yaşanabildiği yöreleri, yeşil ormanları, kayak sporuna elverişli karlı dağları, temiz denizleri, kumsalları, kaplıcaları, konuksever insan dokusu ve dünyanın üç ünlü mutfağından birine sahip olması bakımından da ayrıcalıklı bir ülkedir.

İşte Türkiye Turizmi ve Rakamlar !.

Turizm sezonunu 12 aya çıkarmaya çalışan Türkiye’de ekolojik, kırsal ve tarımsal turizm gibi alternatifler hızla yayılıyor. Turizm endüstrisinin gözde ülkesi Türkiye yatırımcı için cazip seçenekler barındırıyor.

Para Dergisi`nden Bülent Ekimci`nin araştırmasına göre;TÜRKİYE’YE bir yıl içinde gelen turist sayısı 32 milyona ulaştı. Bir o kadar da yerli turist, tatilini geçirmek için sahil bölgelerine akın ediyor. Özellikle Ege ve Akdeniz’deki havaalanlarına uçakların biri inip biri kalkıyor. Turizm acenteleri ile çalışan oteller aylar öncesinden odalarını satılıyor. Mayıs ayında başlayan turizm sezonu artık neredeyse aralık ayına kadar devam ediyor.



ANTALYA VE TURİZM İÇİN KAYIP DÖRT YIL..


2009 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi`nin adayı olarak oyların yüzde 42,34`ünü alan ve  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Mustafa Akaydın yaklaşık dört yıldır Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Görevini  sürdürüyor.