8 Ocak 2013 Salı

Saros Körfezi açıklarında 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi


Saros Körfezi açıklarında 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi



Merkez üssü Ege Denizi (Saros Körfezi) olan 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Marmara ve Ege bölgelerinde hissedildi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Saros Körfezi'nde (39.6678 Enlem - 25.244 Boylam) gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki depremin 17.81 km derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK WYNDHAM OTELİ AÇILDI


Bünyesinde 7 bin 200 otel bulunduran Wyndham Hotel Grup, Türkiye'deki ilk Wyndham markalı oteli Wyndham İstanbul Kalamış Marina'yı açtı.
Wyndham Grubu, Wyndham markası ile Türkiye'deki ilk tesisini İstanbul Kalamış'ta açtı. Daha önce de Wyndham Petek İstanbul için anlaşma imzalayan grup, Ramada markası adı altında Türkiye'de yedi otele sahip. Wyndham Otel Grubu Düzce, İzmit, İzmir, Bodrum ve İstanbul-Esenler'de de oteller açmayı planlıyor.
Wyndham İstanbul Kalamış Marina, MarmaraDenizi’nin muhteşem deniz manzarası, şehir yaşamı ile iç içe konumu, şıkrestoranları, spa ve balo salonları, seçkin dekorasyonu ve dikkat çekici mimarisiyle Kalamış Marina’nın karşısında konumlanıyor.

210 odası bulunan Wyndham İstanbul Kalamış Marina’nın VIP katında 49 club oda, 1 kral dairesi, 2 executive süit ve 6 aile süiti bulunuyor.



14 toplantı salonu

Wyndham İstanbul Kalamış Marina, özel davetler, temalı kutlamalar ve düğünler için de yüksek teknoloji ve ekipmanlarla donatılmış, modern ve şık çizgilerle oluşturulan 14 adet toplantı salonu, 300 ve 600 kişilik sütunsuz balo salonu ile farklı kapasite ve düzenlerde profesyonel iş dünyasını ağırlayacak. Tesis ayrıca, özel gösteriler ve aktivitelere de yer verecek.



Dünya mutfağından örnekler sunuyor

Wyndham İstanbul Kalamış Marina, deniz manzaralı Remina, Fidele, Da Mario, Divan gibi şık restoranları ile dünya mutfağından seçkin örnekleri de lezzet tutkunlarıyla buluşturacak.


BlueHarmony Spa & Shape Club

Bedensel, zihinsel veruhsal bütünleşmeyi sağlayan tüm detayların özenle tasarlandığı BlueHarmony Spa & Shape Club’da misafirlere farklı bakım deneyimi olanakları da sunuluyor.
Wyndham İstanbul Kalamış Marina’nın 3500 m2'lik spa ve fitness merkezinde, 7 terapi odası, açık ve kapalı yüzme havuzları bulunuyor. Her biri farklı özelliklere sahip masaj odalarının yanı sıra jakuzili - özel hamamlı VIP masaj odaları, kozmetik bakım ünitesi, buhar ve sauna odaları, macera duşu , kendi için özel alanı olan Türk hamamları yer alıyor.


kaynak:http://www.turizmgazetesi.com

Çırağan Palace elektrikte AE Arma-Elektropanç’ı seçti




Çırağan Palace elektrik ve mekanik sistemlerini yenilemek üzere teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç’ı tercih etti.
İSTANBUL- Çırağan Palace Kempinski Istanbul, elektrik odalarının elektrik ve mekanik sistemlerini yenilemek üzere Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç’ı tercih etti.
Elektrik, elektronik, mekanik ve bilgi-iletişim teknolojileri alanlarında 22 ülkeden 2000’den fazla çalışanıyla; dünya çapında teknik servis sağlayıcı Imtech’in bir firması olan AE Arma-Elektropanç, proje kapsamında otelin jeneratör sistemlerini, orta gerilim ve ana dağıtım panolarını iyileştirecek. Proje, 30 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanacak.

AE ARMA-ELEKTROPANÇ HAKKINDA

AE Arma-Elektropanç, 2000’nin üzerinde çalışanıyla; elektrik, elektronik ve mekanik mühendisliği alanında faaliyet gösteren bir mühendislik ve teknik müteahhitlik firmasıdır. 2011 yılında yaklaşık 107 milyon USD ciro elde eden AE Arma-Elektropanç A.Ş. Türkiye’ye ek olarak; Rusya, Dubai, Katar, Lübnan iştirakleri ve Azerbaycan, Abu Dhabi, Moskova şubeleri ile, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Orta Doğu’da faaliyetlerini sürdürmektedir.
Günümüze kadar yaklaşık 7 milyon metrekare kapalı alanda başarı ile; elektrik, elektronik ve mekanik tesisat işlerinde, mühendislik ve teknik müteahhitlik hizmeti vermiş ve Avrupa’nın bitmiş en yüksek binası ile devam eden en yüksek birinci ve ikinci binalarının yapımında teknik müteahhitlik görevini üslenmiş olan AE Arma-Elektropanç’in, bitirmiş ya da halihazırda yürütmekte olduğu bazı projeler şunlardır:
Mercury City Tower / Rusya (170.000 m2, 70 kat), City of Capitals / Rusya (360.000 m2, 320 m yükseklik),Plot 16-A / Rusya (264.00 m2, 335 m yükseklik, 85 kat), Babl Al Qasr Hotel & Residence / Abu Dhabi (155.000 m2), Anthill Residence / Türkiye (150.000 m2, 200 m yükseklik), İstanbul Cehavir AVM / Türkiye (360.000 m2), Mardan Palace / Türkiye (170.000 m2), Unilever-Algida Konya Dondurma Fabrikası / Türkiye (48.000 m2), Kuveyt Türk Bankacılık Üssü ve Yaşam Alanı / Türkiye (81.000 m2). AE Arma-Elektropanç’in 2012 sonlarına doğru yaklaşık 400 milyon ABD Doları tutarında, devam eden işi bulunmaktadır.
kaynak:http://www.turkiyeturizm.com

2013'e girerken Türkiye genelinde otel fiyatları düştü




500.000’den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, 2013 senesinin ilk “trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu (tHPI) yayınladı. www.trivago.com.tr içerisindeki verilerden elde edilen listede 2013’ün ilk ayında Türkiye genelinde otel fiyatlarının düştüğü gözlendi.





















Aralık 2012 ve Ocak 2012’ye ait verilerin karşılaştırılması ile elde edilen raporda Ankara’daki ve İzmir’deki otel fiyatlarında %6’lık artış görülürken İstanbul’daki oda fiyatlarında %8’lik düşüş gerçekleşti .

2013’ün ilk ayında Türkiye genelinde otel fiyatları düştü

Ocak ayında otel fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerin başında standart çift kişilik oda fiyatının ortalama 398TL olduğu Kemer geliyor.  Belek’in 363TL’lik otel fiyatları ile ikinci olduğu listede Marmaris 344TL ile üçüncü, Dalyan da 297TL ile dördüncü sırada yer alıyor. Ocak ayında çift kişilik otel fiyatlarının en düşük olduğu yerleri genellikle sahil kesimlerinde yer alan tursitik bölgeler dolduruyor. Kumluca’da çift kişilik oda fiyatlarının %19 düşmesi ve 71TL olması ile ilçe Ocak ayında otel fiyatlarının en düşük olduğu turistik ilçe oluyor. Kumluca’yı takip eden Ayvalık’ta otel fiyatları 99TL, Kuşadası’nda  125TL ve Safranbolu’da 127TL olarak gözüküyor.  

Aralık 2012’ye Göre Değişimler:

Çift kişilik standart odaların Aralık ayına göre değişimlerine baktığımızda Türkiye’deki otellerin fiyatlarının büyük bir kısmında düşüş gözleniyor. En büyük düşüşün yaşandığı sahil yeri %27’lik düşüş ile Lara oldu. Çift kişilik standart odaların tek gecelik fiyatının 170TL’ye düştüğü Lara’yı %25’lik düşüş ile Ayvalık takip ediyor. Otel fiyatlarının düşüş gösterdiği diğer yerlerin içerisinde de %20 ile Safranbolu, %19 ile Yalova, %13 ile Çanakkale görünmektedir.
Türkiye’de çift kişilik standart oda fiyatlarının en çok yükseldiği yer %61’lik yükseliş ile Kemer oldu. Kemer’i %39’luk yükseliş ile Dalyan otelleri, %35’lik yükseliş ile Çeşme otelleri ve %22’lik artış ile Antalya otelleri takip ediyor.

Ocak ayında en çok otel fiyat artışı gösteren şehirlerin başında Almanya şehirleri oldu

Avrupa’da Fiyatlar:

Ocak ayında en çok fiyat artışı gösteren şehirlerin başında Almanya şehirleri oldu. Frankfurt, 2013 yılının ilk ayında en çok fiyat artışının olduğu şehir oldu. Frankfurt’ta çift kişilik oda fiyatları %38’lik artış ile 131€ oldu. Çift kişilik standart oda fiyatlarının en çok arttığı ikinci Avrupa kenti de %25 ile Köln oldu. Münich %15’lik artış ile üçüncü sırada yer aldı. Avrupa kentlerindeki otel fiyatlarında genel olarak düşüş yaşanırken Floransa ve Milano %10, Zaragoza %9, Cenevre %4 ve Cannes’da %2’lik artış oldu.

Otel fiyatlarının en çok düştüğü şehir de Ocak ayında Almanya’dan çıktı. %22’lik bir düşüş yaşayan Dresden’de çift kişilik standart oda fiyatları 77€ oldu. Dresden’i %17’lik azalma ile Zalzburg ve Viyana takip ederken İstanbul %8’lik düşüş ile en çok düşü yaşayan 18. Şehir oldu.

Top 50 Şehir Listesi:

trivago’nun her ay hazırladığı “Avrupa’nın Top 50 Şehir Listesi”nde fiyatı en yüksek olan şehir standart çift kişilik oda fiyatları ile Cenevre oldu. Çift kişilik standart oda fiyatlarının %4 artarak 210€ olduğu Cenevre’den sonra gelen Londra da %14’lik azalma olmasına rağmen 160€ olan oda fiyatları ile ikinci sırada yer aldı. Oslo’da fiyatların %1 düşmesi oda fiyatlarının 159€ olması ile Oslo’nun üçüncü sırada yer almasını sağladı. Avrupa’daki otel fiyatlarının en yüksek olduğu diğer şehirler 158€ ile Paris, 145€ ile Stockholm, 135€ ile Münich ve 133€ ile Milano oldu. Listede İstanbul gecelik 98€’luk otel fiyatı ortalaması ile 21. Sırada yer aldı.

Ocak ayında çift kişilik standart odanın fiyatının en düşük olduğu şehir %5’lik düşüş gösteren Varşova oldu. Ocak ayında odaların 61€ olduğu Varşova’dan sonra gelen Avrupa’nın en düşük oda fiyatının olduğu şehir 62€ ile Sofya olurken, Zaragoza 62€, 64€ ile Budapeşte ve Bükreş 66€ ve 65€’luk ortalama otel fiyatı ile Valencia listede yer alıyor.


kaynak:http://turizmnews.com

İSTANBULDA OKULLAR 9.1.2013 de kar nedeniyle tatil

İki gün daha çıkmayın  İstanbul Valiliği bugün kar 

yağışı nedeniyle ana okulları, ilk, orta ve liselerde 

eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.