14 Ocak 2013 Pazartesi

"CORENDON'UN YELPAZESİ GENİŞLEDİ AMA ANA GÖVDE TÜRKİYE'DİR"


Bu yıl 707 bin yolcu taşımayı hedefleyen Corendon, Amsterdam'da 4 yıldızlı 248 odalı bir otelin yapımına başladı.


Bünyesinde havayolu ve tur operatörlüğü bulunan Corendon’un en fazla uçuşu Türkiye'ye yaptığı
Grubun uçuş yaptığı ve paket turunu sattığı ülke sayısı artıp faaliyet yelpazesi genişlediği ama faaliyetlerinin ana gövdesinin Türkiye olduğu bildirildi.
Yelpaze genişliyor
Grubun çalışmaları konusunda bilgi veren Corendon'un iki  kurucu Ortağı Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer işe 1997 yılında kurdukları Travel Contack ile başladıklarını söyledi.
Uslu, ''1998-99 yıllarında işlerimiz çok iyi gidince tur operatörleri bize ürün vermeyeceklerini söylediler. Biz de Yıldıray Karaer ile birlikte 2000 yılında Corendon tur operatörünü kurduk.  2005 yılında da merkezi Antalya olan Corendon Havayollarını kurduk. Ondan sonra bizim üzerimizde büyük tur operatörlerinin baskısı kalmadı. 2011 yılında da merkezi Amsterdam olan Corendon Dutch Airlines'i kurduk. Artık Bulgaristan, Makedonya dahil bir çok Avrupa ülkesinde pazar lideriyiz. İspanya hariç bütün ülkelere uçuyoruz'' dedi.
KKTC’ye uçuş
Corendon olarak  bu yıl Erciyes'e haftada 4 uçak koymayı planladıklarını söyleyen Uslu, Kıbrıs'a da uçtuklarını anımsattı. Uslu, ''Kıbrıs'a giden her 100 turistten 40'ını KKTC'ye Türkiye üzerinden götürüyoruz. 2013 yılında KKTC'ye götüreceğimiz turist oranı yüzde 50'yi aşacaktır. Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Yunanistan (Girit, Kos ve Rodos), Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Gambia, St. Tropez, Fas, İsrail, Kanarya ve Tenerife, Portekiz, Tunus ve Arnavutluk'a uçuyoruz'' diye konuştu.
En fazla uçuş Türkiye’ye
Uslu, en fazla uçuşu Türkiye'ye gerçekleştirdiklerine işaret ederek şunları söyledi:
''Antalya'ya haftada 55, Bodrum'a 20, Dalaman'a ise 13 sefer yapıyoruz. Amsterdam'dan Gazipaşa havaalanına ise haftada 4 sefer düzenliyoruz. Hollanda'dan Türkiye'ye 2012 yılında 481 bin kişi getirdik. 2013 yılında bunu 524 bin kişi olarak planlamıştık. Ancak umduğumuzun üzerinde bir ilgi var. Gerçekleşmesi beklenen yüzde 48 artış ile 707 bin kişidir. Bu çok iyi bir rakam. Corendon havayollarının 8 uçağı var. Corendon Dytch havayollarının ise 2 uçağı bulunuyor. Hollanda'da bu yıl teknik bir departman kuracağız.''

kaynak:turizmgazetesi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.