1 Ocak 2013 Salı

KIŞIN YURTDIŞI TATİLİNE ÇIKAN RUS SAYISINDA % 25 ARTIŞ OLDU



Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin ön verilerine göre kış tatili için yurtdışına giden Rus sayısı % 20-25 arasında artarken İstanbul talebinin de yükseldiği gözlendi.
Rusya Tur Operatörleri Birliği, kış turizmi verilerini açıkladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin ön verilerine göre, bu yılın tamamında yurt dışına giden Rus turist sayısı yüzde 20-25 oranında artış gösterdi.
Yılın ilk sekiz ayında tur operatörleri 8,4 milyon turiste hizmet verirken, yıl sonunda bu rakamın 11 milyona ulaşması tahmin ediliyor. Devlet İstatistik Kurumu Rosstat'ın verilerine göre de 2012 yılının tamamında yurt dışına çıkan Rusyalı turist sayısı 15 milyonu buldu.
Turistlerin çoğu (yüzde 54) 8-14 günlük ve fiyatı 1-2 bin doları geçmeyen turları tercih etti. Yeni yıl tatili için Rusyalı turistlerin en fazla tercih ettiği yerlerin başında yine Bangkok, Münih, Prag, Milan, Barcelona, Paris, Roma, Viyana, Cenevre ve Berlin gibi kentler geliyor. Ukrayna ve Belarus turları da turistler arasında popülerliğini koruyor.
Biletix.ru'nun verilerine göre ise geçen kasım ayı tatilinde İstanbul'a gitmeyi planlayan Rusya vatandaşlarının sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artış gösterdi.



kaynak:turizmgazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.